O nouă ediție a Memorialului „Dr. Sorin Ciobanu” la baschet

Medicului Sorin Ciobanu, la șapte ani de la dispariția sa, i-a fost omagiată memoria printr-o nouă ediție a întrecerilor de baschet, abilități individuale. De această dată, competiția a avut caracter interjudețean, alături de elevii de la C.Ș.E.I. „Alexandru Roșca” Piatra-Neamț (prof. Irina Bălțătescu – director, prof. Georgeta Tanasă, prof. Mircea Anton), C.Ș.E.I. Roman (prof. Leonid Damian – director, prof. Ramona Liță, prof. Bogdan Spiridon) și ai Școli Speciale Profesionale din comuna Ștefan Cel Mare (prof. Liliana Apachiței – director, prof. Alexandru Ghineț), fiind prezenți și cei de la Școala Gimnazială Specială „Maria Montessori” din Bacău (prof. Adrian Năstac – director, prof. Raluca Elena Mihăilă, prof. Giani Căpușă).

Organizat de Asociația Culturală „Arte.Ro” din Piatra-Neamț (președinte, prof. Cristina Petrariu, vicepreședinte, dr. Mariana Ciobanu), în parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Piatra-Neamț, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț (manager, prof. Mihaela Mereuță), prin Punctul de Lectură și Împrumut Speranța, și Palatul Copiilor Piatra-Neamț (director, prof. Ioan Milea), evenimentul s-a desfășurat în această dimineață (joi, 18 mai 2023), pe terenul de sport al C.Ș.E.I. „Alexandru Roșca”.

Profesionist de elită, Sorin Ciobanu a rămas în memoria nemțenilor ca un medic mereu dedicat pacientului. Îi mulțumim doamnei doctor Mariana Ciobanu, pentru organizarea celei de-a III-a ediții a Memorialului Dr. Sorin Ciobanu. Mulțumiri transmitem, de asemenea, elevilor și profesorilor participanți, arbitrilor, domnilor profesori Lenuța Dabija și Constantin Vernica, doamnei profesoare Cristina Petrariu, președintele Asociației Culturale Arte.Ro, doamnei profesoare Mihaela Mereuță, managerul Bibliotecii Județene G.T. Kirileanu Neamț și nu în ultimul rând, prietenului nostru drag, domnul director Dan Marian Lospa, care a fost din nou alături de noi”, a spus prof. Irina Bălțătescu, directorul C.Ș.E.I. „Alexandru Roșca”.

Onorăm astăzi, cu profund respect, memoria unei personalități medicale. Doctorul Sorin Ciobanu a fost un simbol al valorii, conștiinței, responsabilității și dăruirii, un model și un reper pentru generațiile prezente și viitoare. Vremea ne-a ajutat și ne bucurăm că fost o competiție reușită din toate punctele de vedere. Adresez calde mulțumiri doamnei doctor Mariana Ciobanu, doamnei directoare Irina Bălțătescu, doamnelor profesoare Cristina Petrariu, Mihaela Mereuță, Lenuța Dabija, domnului profesor Constantin Vernica și tuturor participanților”, a menționat prof. Georgeta Tanasă de la C.Ș.E.I. „Alexandru Roșca” din Piatra-Neamț.

Soțul meu a avut un rol semnificativ în dezvoltarea Laboratorului de radiologie și imagistică medicală din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț. Viața sa a fost dedicată medicinei și oamenilor pe care i-a îngrijit. La 24 martie 2023 s-au împlinit șapte ani de când nu mai este. Vă mulțumesc tuturor pentru prezență și disponibilitate”, a afirmat dr. Mariana Ciobanu, vicepreședintele Asociației Culturale „Arte.Ro”.

În perioada liceului („Petru Rareș”, 1967-1971), dr. Sorin Ciobanu a fost component al echipei de baschet a Școlii Sportive de Elevi din Piatra-Neamț (antrenor, prof. Constantin Săvinescu).

Păstrând frumoasa tradiție, elevii de la C.Ș.E.I. „Alexandru Roșca” din Piatra-Neamț au susținut și la această ediție un atractiv program artistic.

Participanții au fost recompensați cu diplome, medalii, trofee, tricouri și mingi de baschet oferite de medicul Mariana Ciobanu, sponsorul evenimentului.

Violeta MOȘU