duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitatePerseverență și succes: eleva Carina-Elena Baltag (prof. îndrumător Valentina-Maria Ciai), Premiul I...

Perseverență și succes: eleva Carina-Elena Baltag (prof. îndrumător Valentina-Maria Ciai), Premiul I la Concursul Național „Ionel Teodoreanu”

Carina-Elena Baltag, elevă în clasa a VII-a B la Școala Gimnaziala nr. 2 din Piatra-Neamț, profesor îndrumător Valentina-Maria Ciai, a obținut Premiul I la cea de-a XVII-a ediție a Concursului Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”, desfășurat la Iași, în perioada 4-7 mai 2023.

La ediția din acest an, 194 de elevi, veniți din toate județele țării și din municipiul București, și-au prezentat cunoștințele într-un dialog al literaturii cu arta plastică, muzica, teatrul și cinematografia.

Președintele de onoare al concursului a fost prof. univ. dr. Antonio Patraș, (Facultatea de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași), critic și istoric literar.

Olimpiada națională mică, după cum a fost denumită de specialiștii disciplinei, are în acest an o mare campioană! Felicitări pentru această performanță! Doamna profesoară Valentina-Maria Ciai a îndrumat activitatea de pregătire și merită felicitări pentru modul de coordonare! Mulțumim Inspectoratului Școlar Județean Neamț pentru sprijin și colaborare, în special doamnei inspector Elisabeta Pascu”, a transmis conducerea școlii.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest dar și pentru că a îngăduit să-i descopăr tainele literaturii elevei mele, Carina-Elena Baltag, o domnișoară talentată, creativă, pasionată de arta cuvântului și a dansului, plină de viață și dornică de a descoperi noi sensuri în această lume și dincolo de ea”, a spus prof. Valentina-Maria Ciai.

La același concurs, Rareș Radu, elev în clasa a VI-a la Școala Gimnazială nr. 2, prof. îndrumător Maria Petronela Apetrei, a intrat în posesia Premiului „Costache Negruzzi”.

(Dor de NeamțSursa: Facebook Școala Gimnazială nr. 2 Piatra-Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments