joi, iunie 13, 2024
AcasăActualitateReîntâlnire cu arta lui Cristian Petrescu

Reîntâlnire cu arta lui Cristian Petrescu

Original prin tehnică, prin compoziție, Cristian Petrescu a revenit în fața iubitorilor de frumos cu o nouă expoziție de artă decorativă. Aceasta este găzduită de Coffee Lapsus by Arena, un spațiu boem și primitor situat vis-a-vis de Teatrul Tineretului.

Vă mulțumesc pentru că ați venit într-un număr atât de mare. Prezint ceasuri, măști, pictură în relief, combin butaforia cu artă modernă. Unele lucrări se leagă de SF, pentru că din copilărie mi-a plăcut Jules Verne și am citit tot ce a apărut și cineva mi-a încurajat bucuria pentru SF înscriindu-mă în Cenaclul „Sigma” din Piatra-Neamț, condus de inginerul Dan Popescu”, a declarat artistul.

Evenimentul a fost organizat de Asociația „Sens civic” în parteneriat cu Lapsus by Arena. „Eu sunt foarte bucuros că îl am prieten pe Cristian Petrescu. Ne cunoaștem de multă vreme, l-am cunoscut și pe tatăl său. Dincolo de a provoca emoții, o operă de artă are menirea de a ne pune pe gânduri. Mă bucur că în jurul acestor evenimente se adună din ce în ce mai multă lume”, a spus inginerul Ioan Ploscaru, președintele Asociației „Sens civic”.

Prieten de-o viață cu artistul Cristian Petrescu, teatrologul și scriitorul Gheorghe Hibovski a adăugat: „Pornesc de la cea mai simplă definiție a vieții: ordine care creează dezordine. Viața, ca să existe, creează o imensitate de dezordine. Ori Cristi, cu aceste minunății, pune ordine în materialele pe care le aruncăm noi și pentru asta îi mulțumesc”.

Un plus de bucurie și frumusețe evenimentului a fost adus de Inge Olaru (vioară, chitară), elevă în clasa a XI-a la Liceul de Arte „Victor Brauner” și de Romeo Stoica, antrenorul Clubului Sportiv de tenis „Condor”, care a recitat din propriile poezii. „Pentru mine, poezia înseamnă suflet. Scriu de când eram adolescent. Lucrez la a treia carte pe care o voi publica cât de curând”, a anunțat Romeo Stoica.

Despre munca artistului Cristian Petrescu și parcursul său profesional și expozițional au mai vorbit ing. Dan Popescu, dr. Ecaterina Ganea, prof. Doina Cecilia Iordăchescu și Gabriel Atanasiu, proprietarul Coffee Lapsus by Arena.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments