sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateUnirea Principatelor, sărbătorită la Biblioteca Județeană

Unirea Principatelor, sărbătorită la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț sărbătorește împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române printr-o seria de manifestări culturale.

„Alexandru Ioan Cuza – personalitate marcantă în istoria românilor“ a fost tema unei prezentări și a unei expoziții de publicații, ambele organizate de Secția de carte pentru adulți „Mihail Sadoveanu“, în Sala Info-Club 2, vineri, 20 ianuarie 2023, de la ora 13:00, cu participarea unor elevi de la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț, împreună cu profesorul coordonator  dr. Mihai Lostun.

Tot Secția de carte pentru adulți „Mihail Sadoveanu“ a realizat expoziția de publicații „Alexandru Ioan Cuza – mărturii despre Unire. 164 de ani de la evenimentul istoric“, ce poate fi văzută în spațiul expozițional de la parterul corpului A, până la sfârșitul lunii ianuarie.

O altă expoziție din acest spațiu expozițional, de facsimile de data aceasta, este „Unirea Principatelor Române în colecțiile speciale“.

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită și la Secția de carte pentru copii& Ludotecă „Ion Creangă”, alături de elevii clasei I de la Școala Gimnazială nr. 11 din Piatra-Neamț, profesori coordonatori Anca Luca și Alina Olariu.

Sub genericul „Ziua Unirii Principatelor Române – istorie și tradiție locală“, vor fi susținute expuneri de către participanți de la biblioteci publice și unități administrativ-teritoriale din județ care au derulat proiecte de punere în valoare a tradițiilor și istoriei locale, miercuri, 25 ianuarie 2023, de la ora 11:00, în Sala Cupola.

Filiala „Vasile Conta“ Mărăței organizează o expoziție de desene realizate de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 2 Piatra-Neamț, care vor fi expuse pe panoul expozițional din cadrul filialei, precum și activitatea cultural-educativă „Uniți în inimi și… gânduri“, la care vor participa elevi ai Școlii Gimnaziale „Daniela Cuciuc“ Piatra-Neamț și care va cuprinde o informare despre evenimentul istoric, un joc pe echipe despre Unire, un puzzle tematic, precum și lecturarea povestirilor cu Moș Ion Roată, din volumul scris de Ion Creangă.

De asemenea, marele eveniment al Unirii Principatelor este ilustrat pe site-ul Internet al bibliotecii, la rubrica „Biblioteca digitală: Unirea Principatelor“, care poate fi accesată și cu următoarea legătură: https://bibgtkneamt.ebibliophil.ro/cautare-avansata?c=crw&f1=299a&s1=l&v1=&f2=700a&s2=c&v2=&f3=606a&s3=b&v3=Unirea+p&ca=1&o=&d=asc&u=ca.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments