Gând de culoare transpus în „Emoție de toamnă”, la Sestri Art Gallery

La Sestri Art Gallery, în spațiul devenit aproape, în spațiul devenit artă, s-au născut din nou amintiri prețioase”, a afirmat curatorul Ecaterina Ganea, la vernisarea expoziției colective de pictură intitulată „Emoție de toamnă”. Evenimentul a avut loc miercuri, 16 noiembrie. „Suntem bucuroși că putem să dăruim ceva sufletului nostru și putem dărui ceva din sufletul nostru celorlalți, fie prin pictură, muzică, versuri sau proză. Aceste daruri ne fac fericiți. Aș vrea să fiți fericiți să dăruiți, pentru că timpul nu are doar trecut, prezent și viitor, când e vorba de mântuire. El are un prezent al trecutului, un prezent al prezentului și un prezent al viitorului, după cum spunea Vasile cel Mare. Suntem mai bogați cu o amintire, cu o toamnă în care am simțit bucuria de a fi împreună”, a mai completat dr. Ecaterina Ganea.

Lucrările sunt semnate de Ileana Crăciun, Ecaterina Ganea, Ana Ivanov, Luminița Mamina, Cristina Mihai, Sânzieana Muraru, Margareta Neculai, Simona Paraschiv, Sulfina Ailenei, Lucica Ciuraru și Cristian Petrescu.

Formăm o mare familie, completându-ne una pe alta și ne simțim minunat. În luna decembrie o să am și expoziția mea personală pe care o organizez în fiecare an”, a spus Sânzieana Muraru.

Participanți cu regularitate la expozițiile organizate la Piatra-Neamț, plasticienii sunt absolvenți sau cursanți ai Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț din cadrul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ Neamț, la clasa de pictură și artă decorativă condusă de prof. Cristian Bistriceanu.

Gestul de a expune reprezintă un act de curaj, de maturitate, de asumare. Atunci când te prezinți public cu ceea ce faci, cu produsele tale artistice, cumva te vulnerabilizezi, pentru că îți asumi și criticile pe care le primești. Doamnele au reușit să ducă această pasiune la nivel de performanță”, a menționat prof. Cristian Bistriceanu.

Aprecieri despre creațiile plastice a făcut și Nicolae Ciobanu. Preotul Liviu Anton, paroh al Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Pângărați – Castel, a recitat din propriul volum de poezie „Pe aripi de iubire” (coautor, Alina Marinescu), iar Inge Olaru și prof. Florentin Blanaru au încântat publicul cu interpretări deosebite la vioară și chitară.

Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul acestei luni.

Violeta MOȘU