sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateLansare de carte și recital de sonete și videosonete, la Biblioteca Județeană

Lansare de carte și recital de sonete și videosonete, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește recitalul de sonete și videosonete intitulat „Paingul Orb“, prilejuit de lansarea celui mai recent volum de sonete semnat de poetul și actorul Adrian Munteanu, joi, 17 noiembrie, de la ora 18:00, în Sala Cupola.

După un lung periplu care reunește o serie de spectacole susținute în mai multe orașe europene, dar și în orașe situate pe continentul american, atât în SUA, cât și în Canada, și după traversarea întunecatei perioade pandemice, Adrian Munteanu decide să reia șirul întâlnirilor cu spectatorii din România, propunând o insolită formulă de spectacol. Primele întâlniri le-a avut cu publicul din Brașovul natal, în octombrie, iar luna noiembrie este dedicată băimărenilor, sătmărenilor, cititorilor și spectatorilor din Piatra-Neamț, apoi din Iași și de la muzeul Golești din Ștefănești, Argeș.

Pentru prima dată în România, spectatorii vor asista la un melanj între interpretarea actoricească și introducerea unui grupaj de clipuri poetice, o preocupare mai nouă a lui Adrian Munteanu. Realizate cu măiestrie chiar de autor, clipurile alcătuiesc o izbutită selecție de text, interpretare, imagine și muzică.

„Paingul orb“, cel mai recent volum de sonete, este, în aprecierea poetului, cartea sa de referință, oferindu-i motivația realizării acestei lucrări într-o formulă grafică de excepție, sub auspiciile Editurii Arania.

Întâlnirea cu publicul din Piatra-Neamț va fi prilej de destăinuire pentru poet în dorința sa de a împărtăși celor prezenți aspecte inedite din realizarea volumului de sonete „Paingul orb“ și de a-și dezvălui motivația și eforturile sale în susținerea demersul asumat de a ridica poezia la rang de spectacol. Prin această preocupare, poetul își conturează un loc distinct între creatorii de literatură din România.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments