sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateLa Piatra-Neamț, Memorii sonore – turneul ansamblului cameral Musica Viva, vineri, 30...

La Piatra-Neamț, Memorii sonore – turneul ansamblului cameral Musica Viva, vineri, 30 septembrie

Ansamblul cameral MUSICA VIVA continuă seria de concerte din turneul MEMORII SONORE cu evenimentele de la Ateneul Focșani – 27 septembrie (concert susținut de Festivalul Classic for teens) , Ateneul Tecuci – 29 septembrie, Consiliul Județean Piatra-Neamț – 30 septembrie și Liceul de Artă Ștefan Luchian – 1 octombrie.

Spectacolul de sunet şi imagine aduce în atenţia publicului partituri uitate sau foarte noi din peisajul muzicii româneşti, lucrări de o inestimabilă valoare pe care Ansamblul Musica Viva le va face să înflorească în urechea şi ochii ascultătorilor.

Programul se adresează tuturor amatorilor de frumos, fie ei melomani sau nu, datorită asocierii lui cu melodii deja cunoscute din tezaurul muzical românesc şi universal sau cu zona spectaculoasă a vizualului.

De asemenea, Andreea Butnaru își va folosi talentul de povestitor pentru a introduce publicul în atmosfera timpurilor trecute. Artiştii ansamblului sunt pianista Andreea Butnaru, violonistul Adrian Florescu, violoncelistul Florin Mitrea și îl au ca invitat pe regizorul de imagine Andrei Nicolescu. Programul va porni pe firul unei poveşti despre România, istoria ei muzicală şi prezentul ei în Europa cu sonorităţi de Beethoven, Stan Golestan, Nicolae Buicliu, George Enescu şi Alin Chelărescu.

(Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments