sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateFascinația unui festival: „Piatra-Neamț Creativ”

Fascinația unui festival: „Piatra-Neamț Creativ”

Câteva zeci de lucrări de pictură și grafică au putut fi admirate, timp de două săptămâni, pe simezele Sălii Cupola a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” Neamț, cu ocazia organizării celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Arte Plastice pentru copii „Piatra-Neamț Creativ”. Vernisajul a avut loc joi, 15 septembrie, prilej cu care s-au decernat și diplomele și distincțiile pe care elevii Asociaţiei Culturale „Arte.Ro” și Palatului Copiilor din Piatra-Neamț le-au obținut la concursurile internaţionale desfășurate în acest an.

Pentru copii, constituie o motivație foarte importantă să ne adunăm într-un cadru festiv ca să îi apreciem cum se cuvine, să îi aplaudăm, pentru că sunt dintre cei care-și investesc timpul creativ, folositor, se dezvoltă frumos și, la rândul lor, pot constitui modele de urmat”, a declarat prof. Cristina Petrariu, președintele Asociației Culturale „Arte.Ro”.

Mă bucur că acest eveniment are un mare ecou în continuare. Avem în lucru alte două proiecte de anvergură. Este vorba despre organizarea a două expoziții la Ambasada României din Turcia și la Ambasada României din Teheran”, a precizat și dr. Mariana Ciobanu, vicepreședintele Asociației Culturale „Arte.Ro”.

Și cu această ocazie, a fost o expoziție bogată în date, care a demonstrat că plastica participanților din Bulgaria, Serbia, Ungaria, Letonia, Ucraina, Polonia, Turcia, Thailanda, Malayesia, India, Hong Kong, Australia și România a meritat să fie privită cu interes mai ales din considerente estetice. Descoperirea farmecului acestei adevărate lumi, a autenticului său, s-a conjugat cu lucrări de mare frumusețe trimițând spre metafore foarte sugestive.

Trebuie să participăm cu drag la asemenea evenimente, pentru că tânăra generație are nevoie de susținerea noastră. Le mulțumesc doamnelor Cristina Petrariu și Mariana Ciobanu care sprijină această acțiune în care tinerii se manifestă în modul cel mai frumos cu putință”, a spus prof. Ioan Milea, directorul Palatului Copiilor din Piatra-Neamț.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală „Arte. Ro”, în colaborare cu Palatul Copiilor din Piatra-Neamț și Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments