vineri, aprilie 12, 2024
AcasăActualitateSurorile Maia și Miruna Morțe și Iustina Bezim, câștigătoarele Marelui Premiu al...

Surorile Maia și Miruna Morțe și Iustina Bezim, câștigătoarele Marelui Premiu al Concursului de Arte plastice pentru copii „Dr. Sorin Ciobanu”, ediția a VII-a

Iustina Bezim (clasele 0-IV), Maia Morțe (clasele V-VIII) și Miruna Morțe (clasele IX-XII) sunt câștigătoarele Marelui Premiu al Concursului de Arte plastice pentru copii „Dr. Sorin Ciobanu”, ediția a VII-a. Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală „Arte.Ro” din Piatra-Neamț, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț și Palatul Copiilor din Piatra-Neamț. Festivitatea de premiere a avut loc joi, 9 iunie, în Sala Cupola a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” Neamț. Tema ediției a fost „Muzică și dans în pictură”.

Manifestarea a debutat cu un moment coregrafic susținut de Isabella Grădinaru, elevă a Școlii Gimnaziale „Nicu Albu” din Piatra-Neamț.

Peste 300 de lucrări de pictură și desen au fost trimise pentru a participa la acest concurs inițiat în urmă cu șapte ani în memoria doctorului radiolog Sorin Ciobanu. Sâmbătă, 4 iunie, apreciatul medic ar fi împlinit 70 de ani. S-au acordat diplome și medalii pentru locurile I, II, III și mențiuni, iar valoarea celor trei premii speciale a fost de câte 500 de lei fiecare.

În această perioadă de mari frământări politice, haideți să ne dăm mâna să iubim mai mult, să ne respectăm mai mult, pentru că arta, prin toate manifestările ei, este un liant al păcii de care avem atât de multă nevoie acum. Ce au în comun muzica, arta și dansul? În toate trei este nevoie de talent și de îndemânare, toate trei se nasc din creativitatea omului, deci există o simbioză între ele. Dansul este imaginea muzicii, iar muzica este cuvântul dansului. Am avut de jurizat peste 300 de lucrări, nici nu am putut să le expunem pe toate. Mulțumim cadrelor didactice de la Școala Gimnazială „Nicolae Buleu” Mărgineni, profesoarei Mihaela Zânica de la Școala Gimnazială nr. 1 Dumbrava Roșie și profesorilor Cristina Petrariu și Lucian Gogu-Craiu de la Palatul Copiilor din Piatra-Neamț. Această expoziție este un minunat mijloc de exprimare a unui bogat conținut de idei din domeniul artelor”, a spus dr. Mariana Ciobanu, vicepreședintele Asociației Culturale „Arte. Ro”.

Ca element de noutate, ing. Cătălin Ciobanu, fratele medicului Sorin Ciobanu, a acordat două premii în bani elevelor Melania Chifu și Maria Ștefan.

Prof. Costel Buzincu și elevii săi, alături de cântăreața Teodora Sava, în prezent studentă la BIMM Institute din Londra, Marea Britanie, au încheiat evenimentul cu un recital de zile mari.

Mulțumim tuturor celor care au participat la acest concurs. Salut prezența Teodorei Sava, pe care o cunosc de foarte multă vreme, sigur, faima o precede, este un talent românesc absolut excepțional care reprezintă țara în străinătate. Cred că toți participanții sunt câștigători. Lucrând, v-ați perfecționat, ați devenit mai buni și faptul că sunteți prezenți în această expoziție nu este puțin lucru”, a spus, în încheiere, prof. Cristina Petrariu, președintele Asociației Culturale „Arte.Ro”.

Tema viitoarei ediții este portretul – oglinda sufletului.

Violeta MOȘU

Laureații ediției a VII-a a CONCURSULUI ȘI EXPOZIȚIEI DE ARTE PLASTICE PENTRU COPII „DR. SORIN CIOBANU”, PIATRA-NEAMŢ:

Clasele 0-IV   

Premiul special: Iustina Bezim; Premiul I: Rareș Podaru, Gabriela Alice Dascălu, Medeea Mihăeș; Premiul al II-lea: Cristiana Ioana Trofin, Ioana Bianca Nohai, Ricardo Dăscăliței, Paula Spătăreanu; Premiul al III-lea: Matei Miron, Ana Maria Nohai, Evelin Nicole Simionescu, Sofia Socea; Mențiuni: Denis Iordache, Darius Vlad, Doru Andrei Aaxiniei;

Clasele V-VIII   

Premiu special: Maia Morțe; Premiul I: Maria Ștefan, Adrian Macovei, Vanessa Pintilie, Letiția Maria Vlaicu; Premiul al II-lea: Alexandra Dalia Chiș, Amalia Păduraru, Bianca Maria Patrichi; Premiul al III-lea: Lavinia Ionela Baciu, Teodora Hanganu, Andreea Buliga, Teodora Ștefan; Mențiuni: Larisa Mitrea, Ștefania Tomșa, Paul Maxim, Ilinca Pintea;

Clasele IX-XII   

Premiul special: Miruna Morțe; Premiul I: Denisa Stoleru, Alexandra Ioana Gliga, Amalia Scurtu, David Miron; Premiul al II-lea: Sergiu Chirilă, Alexandra Postolică, Ștefania Olaru; Premiul al III-lea: Diana Turtică.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments