luni, iulie 15, 2024
AcasăActualitatePovestea performanței continuă la Școala Gimnazială nr. 2: Carina-Elena Baltag, locul al...

Povestea performanței continuă la Școala Gimnazială nr. 2: Carina-Elena Baltag, locul al III-lea la Concursul „Ionel Teodoreanu”

Carina-Elena Baltag, elevă în clasa a VI-a B la Școala Gimnazială nr. 2 din Piatra-Neamț, profesor îndrumător Valentina-Maria Ciai, a obținut locul al III-lea la cea de-a XVI-a ediție a Concursului Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”, desfășurat la Iași, în perioada 12-15 mai 2022. Ea a mai fost distinsă cu mențiune de Ministerul Educației și Premiul Special „Costache Negruzzi”, acordat de școala-gazdă, pentru „intuiția critică și sensibilitatea artistică în receptarea textului literar”.

Este o plăcere să lucrez cu Carina-Elena Baltag, o elevă talentată, inteligentă, care pune suflet în tot ceea ce face. Formăm o echipă minunată”, a spus profesoara de limba și literatura română Valentina-Maria Ciai.

Carina-Elena Baltag este o elevă excepțională a școlii noastre, pasionată de literatură și dans, un copil care transformă emoția în creație și dă viață Cuvântului, Logosului… Astfel, povestea performanței de la Școala Gimnazială nr. 2 continuă… ”, a transmis conducerea instituției de învățământ.

La ediția din acest an, 164 de elevi, veniți din toate județele țării și din municipiul București, și-au prezentat cunoștințele într-un dialog al literaturii cu arta plastică, muzica, cinematografia și teatrul.

Inițiat în 2005 de Colegiul Național „Costache Negruzzi” și Inspectoratul Școlar Județean Iași, concursul a intrat în calendarul competițiilor oficiale ale M.E., cunoscând în acest interval redefiniri impuse de exigențele școlii actuale. Menit să valorifice originalitatea şi creativitatea elevilor în receptarea şi în producerea de mesaje scrise despre  textul literar/nonliterar, explorat în relaţie cu alte tipuri de imagini artistice (plastice, muzicale, dramatice, cinematografice), concursul a devenit, în timp, emblematic pentru școala ieșeană, beneficiind deopotrivă de recunoaștere la nivel național ”, au precizat organizatorii.

(Dor de Neamț; Sursa: Facebook Școala Gimnazială nr. 2 Piatra-Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments