„Viziuni” – expoziție semnată de Laurențiu Emanuel Păr, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț, în colaborare cu Asociația Culturală „Arte.Ro” și Palatul Copiilor Piatra-Neamț, găzduiește în Sala Cupola expoziția de artă plastică  „Viziuni” a lui Laurențiu Emanuel Păr, elev în clasa a XII-a la Liceul de Arte „Victor Brauner”. Prima sa expoziție personală îl recomandă, indiscutabil, ca pe un tânăr artist de mare perspectivă, stăpân pe mijloacele artei sale. El și-a început activitatea artistică la Piatra-Neamț, în urmă cu 12 ani, sub îndrumarea profesoarei Cristinei Petrariu, coordonatoarea cercului Pictură II din cadrul Palatului Copiilor.

Laurențiu Emanuel Păr este un tânăr artist cu un portofoliu și un curriculum vitae impresionante. Este foarte pasionat de arta pe care o practică, artă care-i conferă libertatea spirituală de care are atâta nevoie. Ceea ce prezintă Laurențiu pe simeze reprezintă modul său de comunicare cu publicul şi este o manifestare a firii sale artistice dinamice, puternice, expresive și rafinate. Expoziția, care cuprinde câteva zeci de lucrări, realizate în tehnici dintre cele mai diverse, de la desen în cărbune şi până la desene create digital, este structurată pe o serie de dominante tematice: portret, natură statică, peisaj, compoziție, proiect de design industrial.

În cei 12 ani de când lucram împreună, Laurențiu a obținut zeci de premii și distincţii la concursurile internaționale de arte plastice pentru copii la care a participat. De asemenea, a făcut parte din numeroase echipe de proiect, a fost voluntar și coordonator de activităţi în cadrul Asociaţiei Culturale „Arte.Ro”, trainer pentru elevi mai mici și reprezentant al României la mari expoziţii de artă plastică emergentă de tineret, internaționale. L-am încurajat și am lucrat împreună pentru admiterea sa la Liceul de Artă „Victor Brauner”, unde a fost admis cu media 10, loc în care, în ultimii patru ani, și-a dezvoltat înzestrarea artistico-plastică, în cadrul secţiei de arte decorative.

Elevul meu excelează la portret şi la peisaj, însă domeniul lui de acţiune preferat din marea sferă a artelor vizuale este designul industrial, mai exact cel auto. Am remarcat şi i-am cultivat această preferință încă din primul moment când a venit la Palatul Copiilor şi, apoi, prin activităţile din cadrul Asociaţiei Culturale „Arte.Ro”. Cred că în acest domeniu pe care şi l-a ales de la o vârstă fragedă şi în care se va perfecţiona şi în timpul studiilor universitare, va ajunge, în următorii ani, să aibă un cuvânt important de spus pe plan internațional”, a explicat prof. Cristina Petrariu.

Finisajul acestei reuniuni plastice va avea loc vineri, 6 mai, cu începere de la ora 12:00, în Sala Cupola.

(Asociația Culturală „Arte. Ro” Piatra-Neamț)