O nouă apariție editorială: „Obsedantele himere”, de prof. Mihai Agape

Semnalăm apariția pe piață a celei mai noi cărți semnate de cunoscutul artist plastic Mihai Agape, Obsedantele himere. Volumul a apărut la Editura Eat Comics și conține proză scurtă fantastică. Ilustrațiile aparțin autorului, iar tehnoredactarea a fost realizată de fiica sa, Mihaela Agape. Profesorul Mihai Agape a dedicat acest volum soției, Parasca (Paraschiva) Agape.

Mihai Agape redescoperă prin proză, altfel de imagini, imagini uitate sau poate nicicând trăite, imagini care vin doar din cuvinte, aidoma culorilor sale picturale ce pare a se fi născut în spaţii necunoscute pe fundalul unei anumite stări. Suntem într-un alt spaţiu al amintirilor decât cel canonic: pe de o parte sunt amintirile unei copilării derulate în anii războiului mondial, într-un sat de pe mal de Prut, Sălăgeni, sat demolat în urma inundaţiilor catastrofale din 1973-1974, pe de altă parte sunt amintiri dintr-o trecere prin viaţă, văzută altfel”, a menționat prof. univ. dr. Constantin Dram pe coperta a IV-a.

Profesorul Mihai Agape mai este autorul cărților „Lampa care întinde morții prada“, proză, debut literar, Editura Corgal Press, Bacău, 2012, și „Himere“, proză scurtă, Editura Nona, Piatra-Neamț, 2016.

Violeta MOȘU