marți, iulie 16, 2024
AcasăActualitateEditura „Nona”, la Târgul de carte „Libris”

Editura „Nona”, la Târgul de carte „Libris”

Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, prin Editura „Nona”, va prezenta publicului zece dintre cele mai recente apariții editoriale, duminică, 26 septembrie, începând cu ora 11:00, la Târgul de carte „Libris”.

Cititorii se vor putea întâlni cu trei dintre cele mai apreciate cadre didactice ale școlilor nemțene – Cătălina Mihaela Tărcăoanu (Colegiul Național   „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț), Oana Maria Antal (Liceul Teologic Ortodox „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Piatra-Neamţ) și  Marina Sima (Şcoala Gimnazială ,,Episcop Melchisedec Ştefănescu”, din Gârcina) –, care vor vorbi despre publicațiile cu caracter didactic.

Criticul literar Cristian Livescu, invitatul de onoare al Centrului la acest eveniment, va aduce în prim-plan volumele editate la „Nona” în cadrul seriei Biblioteca Ion Creangă, Prozatori români contemporani laureați ai Premiului național Ion Creangă, Opera omnia: „Ivan Turbincă și Iapa Troiană” (Dumitru Radu Popescu), „Amintirile celui ce parcă am fost” (Nicolae Breban), „Viața altora” (Eugen Uricaru) și „Scara ruptă” (Dan Stanca).

De asemenea, vor fi prezentate, în prezența autorilor, două volume de poezie semnate de nemțenii Vasile Checheriță („Când se stinge ziua”) și Mihai Marius Coșerariu („Între Cer și Pământ”).

Publicul va putea afla și despre apariția lucrării monografice „«FLORICICĂ DE LA MUNTE» – 50 de ani de joc și cântec strămoșesc”, apărută la „Nona” cu ocazia împlinirii unei jumătăți de veac de la înființarea ansamblului folcloric al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”.

***

Târgul de carte LIBRIS” are o istorie care se întinde pe durata a aproape unei jumătăți de veac. Inaugurat în primăvara anului 1972, Salonul de carte LIBRIS” devenea prima manifestare organizată în țară, după București, și care era dedicată în totalitate cărții. După 1990, ca multe alte evenimente culturale și artistice și Salonul de carte a încetat să mai funcționeze. 

La începutul lunii septembrie 2010, la inițiativa președintelui Societății Scriitorilor din județul Neamț, criticul literar Cristian Livescu, și cu sprijinul logistic al Camerei de Comerț și Industrie a județului Neamț, se relua, sub denumirea de Târgul de carte „Libris”, șirul acestui important eveniment dedicat operelor literare la care, în trecut, participaseră mulți dintre scriitori faimoși ai țării și toate editurile existente atunci în România.

(Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments