Concert de pricesne de Sfânta Marie Mică, la Turnul lui Ștefan cel Mare

Miercuri, 8 septembrie 2021, în zi de mare sărbătoare, Aurora Pală şi grupurile vocale „Floare de colţ” şi „Sânzienele”, împreună cu îndrăgita interpretă a muzicii tradiţionale din Neamţ, Georgiana Şerban Axinte, în acelaşi timp profesor de canto la Şcoala Populară de Artă Piatra-Neamţ, vor prezenta publicului pietrean concertul de pricesne.

Interpretă de pricesne și muzică lirică, Aurora Pală a studiat canto în Italia la „Accademia musicale”. A dirijat și a cântat în coruri polifonice de cântare religioasă printre care se evidențiază corala Bisericii ortodoxe Sf. Parascheva din Torino, Italia pe care a condus-o ca dirijor secund pentru mai mult de zece ani. A coordonat și a dirijat mai multe grupuri și coruri de copii.

De asemenea, a susținut  recitaluri  atât în străinătate cât și în România la diferite evenimente și festivaluri.

În prezent studiază canto liric la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj, extensia Piatra-Neamț.

Evenimentul se va petrece la sfârşitul slujbei de Sfânta Maria, în apropierea catedralei „Sfântul Ioan Domnesc”, în Piaţa Turnului, începând cu ora 12:00.

Organizatorii acestui concert sunt Consiliul Judeţean Neamţ, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ şi Parohia „Sfântul Ioan Domnesc” din Piatra-Neamţ.

(Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ)