marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitateExpoziție aniversară Ioan Popei, la Biblioteca Județeană

Expoziție aniversară Ioan Popei, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește expoziția de pictură cu lucrări realizate de Ioan Popei, sub genericul „La aniversară“, în Sala Cupola, în perioada 1-15 iulie 2021. Pictorul pietrean împlinește joi, 15 iulie, 67 de ani. Tablourile provin din colecțiile particulare Victor Kirileanu, Nicolae Gherasim, Ghiță Popescu, Monica Iosub, Tincuța și Emil Neagoie, Elena Popa-Burcă, Cecilia și Valentin Andrei, Mădălina Mariuțac.

Vernisajul va avea loc marți, 6 iulie, cu începere de la ora 12:00, iar prezentarea va fi făcută de preotul poet Dorin Ploscaru.

Ioan Popei s-a născut la 15 iulie 1954, la Agapia, județul Neamț. A absolvit Liceul de Chimie și Școala Populară de Artă din Piatra-Neamț. S-a lansat în arta plastică în 1976, la Galeriile ziarului Ceahlăul, ca membru al Cenaclului plastic al amatorilor „C.D. Stahi“, coordonat de ziaristul Eugen Tureschi.

Este autor de pictură religioasă, cu care se afirmă în țară și străinătate.

A avut expoziții în Franța, Olanda, Australia, Austria, Germania, Ungaria, Slovacia.

Ca recunoaștere a măiestriei sale artistice, alături de aprecierea publicului larg, a primit distincțiile Marele Premiu al Expoziției Taberei de Creație Botoșani și Premiul pentru Portret la Concursul „Arthur Verona“.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments