miercuri, iulie 24, 2024
AcasăActualitateComplexul Muzeal Național Neamț: 7.000 de vizitatori la „Noaptea muzeelor”

Complexul Muzeal Național Neamț: 7.000 de vizitatori la „Noaptea muzeelor”

Sâmbătă, 12 iunie, a.c., muzeele nemțene au fost luate cu asalt de vizitatori, în cadrul proiectului „Noaptea muzeelor”, proiect ce a marcat „Noaptea europeană a muzeelor”.

În intervalul orar 18.00 – 24.00, aproximativ 7.000 de vizitatori au trecut pragul muzeelor din Piatra-Neamț (Muzeul de Artă, Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni, Muzeul de Științe Naturale, Curtea Domnească – Turnul clopotniță, Pivnița 1 și Pivnița 2), Roman (Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul de Științele Naturii) și Târgu Neamț (Muzeul Memorial „Ion Creangă” Humulești, Muzeul de Istorie și Etnografie, Casa Memorială „Veronica Micle”, Muzeul Cetatea Neamț).

Muzeul de Artă și Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni din Piatra-Neamț, cu aproximativ 1.300 de vizitatori, au fost principalele puncte de atracție.

Cei mai mulți dintre vizitatori au ales în Piatra-Neamț un itinerar ce a pornit de la Muzeul de Științe Naturale și a continuat cu Pivnița 1, Turnul Clopotniță, Muzeul de Artă, Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni.

Accesul în unitățile muzeale s-a făcut cu respectarea regulilor de distanțare socială și purtarea măștii în spațiile expoziționale. Din această cauză, accesul în Turnul Clopotniță s-a făcut mai greu, în grupuri de cinci persoane, dar, în total, aproximativ 800 de persoane au ales să îl viziteze. Mulțumim vizitatorilor pentru înțelegere și răbdare!”, a transmis conducerea Complexului Muzeal Național Neamț.

(Complexul Muzeal Național Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments