Premiile Bienalei „Victor Brauner”, ediția a IV-a

Plasat sub semnul colaborării francofone, Concursul Național de Creație Artistică pentru elevi, organizat de Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț, s-a desfășurat în perioada februarie-mai 2021.

Premiile celei de-a IV-a ediții a Bienalei „Victor Brauner” au fost stabilite de reprezentanții Asociației „Le Roannais Piatra-Neamț” din Roanne (Franța), și acordate joi, 27 mai, în cadrul unei festivități organizate la corpul C al liceului. Tema concursului (NAISSANCE/ RENAISSANCE) a stârnit interesul a 204 participanți, iar 20 dintre creațiile selectate au fost jurizate ulterior în Franța. Câștigătorii au fost anunțați de Daniel Roulet, președintele asociației: Premiul I, Andreea Asandului, clasa a XI-a; Premiul special, Adriana Elena Croitoru, clasa a XII-a, ambele de la Liceul de Arte „Victor Brauner”; Premiul al II-lea, Iulia Stegeran, Colegiul de Arte Baia Mare; Premiul al III-lea, Nicola Ioana Udroiu, Colegiul de Arte Carmen SylvaPloiești.

Premiul special acordat de Association Roumaine des Professeurs Francophones, sucursala Neamț, a revenit Adelinei Dumitrache, elevă în clasa a XI-a la Liceul de Arte „Victor Brauner”.

Cei cinci elevi premiați au primit albume de artă de la Asociația ADIFLOR Paris, datorită implicării doamnei profesoare Mirela- Cristina Grigori.

La festivitatea de premiere au participat Ion Păcală și Margareta Mancaș, în calitate de președinte, respectiv vicepreședinte ai Asociației „Piatra-Neamţ – Roanne”. Valoarea totală a premiilor a fost de 225 euro.

Proiectul a fost coordonat de profesorii Ștefan Potop, Carmen Corlățeanu, Aida Ghiorghișcan, Adriana Stanciu, Corina Dănilă și Nicu Luca.

(Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț)