vineri, martie 29, 2024
AcasăActualitatePrima ediție a Memorialului „Dr. Sorin Ciobanu” la baschet

Prima ediție a Memorialului „Dr. Sorin Ciobanu” la baschet

Asociația Culturală „Arte.Ro” din Piatra-Neamț, în parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Piatra-Neamț, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț, prin Punctul de Lectură și Împrumut Speranța, și Palatul Copiilor Piatra-Neamț, a organizat prima ediție a Memorialului „Dr. Sorin Ciobanu”, competiție de baschet, abilităţi individuale. Evenimentul a avut loc în această dimineață (joi, 27 mai 2021), pe terenul de sport al C.S.E.I. „Alexandru Roșca”.

Pentru că medicul Sorin Ciobanu a iubit foarte mult copiii, vrem ca acest turneu să devină tradițional, să îl organizăm în fiecare an. A fost un om care a respirat artă, care a iubit viaţă, care a dat valoarea profesiei sale, asigurând o atmosferă de optimism pentru noile generaţii. Am dorit să organizăm acest turneu la C.S.E.I. „Alexandru Roșca” pentru că aici, de-a lungul anilor, sportul și-a câștigat un binemeritat prestigiu datorită doamnei directoare Irina Bălțătescu și a domnilor profesori de educație fizică Georgeta Tanasă și Mircea Anton”, a spus dr. Mariana Ciobanu, vicepreședintele Asociației Culturale „Arte.Ro”.

La întreceri au participat 40 de elevi ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Piatra-Neamț (antrenori, prof. Georgeta Tanasă și Mircea Anton), care, pe lângă reprezentațiile de baschet, au susținut și demonstrații de gimnastică artistică (panglică, cercuri, eșarfe, mingi) și majorete.

Dragi copii, vă mulțumesc pentru că v-ați comportat admirabil, pentru că a triumfat spiritul competițional și colegial. Aducem calde mulțumiri doamnei doctor Mariana Ciobanu și domnilor profesori Cristina Petrariu, Mihaela Mereuță, Ioan Milea, Lenuța Dabija, Constantin Vernica și tuturor celor implicați în buna desfășurare a acestei activități sportive”, a afirmat profesoara Irina Bălțătescu, directorul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca” din Piatra-Neamț.

La mijlocul lunii septembrie a anului 2020, Ministerul Sănătății a ratificat atribuirea numelui doctorului Sorin Ciobanu, Laboratorului de radiologie și imagistică medicală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, în semn de recunoaștere a meritelor sale în domeniul medicinei. Demersul administrativ, inițiat de familie, Asociația Culturală „Arte.Ro” și Spitalul Județean, a coincis cu împlinirea a 35 de ani de ecografie în Neamț.

Cu o minte ascuțită, o cultură deosebită, medicul Sorin Ciobanu era pasionat de istorie, de-a lungul anilor colecționând sute de obiecte vechi. O altă pasiune a sa a fost baschetul, în perioada liceului („Petru Rareș”, 1967-1971) fiind component al echipei de baschet a Școlii Sportive de Elevi din Piatra-Neamț (antrenor, prof. Constantin Săvinescu). La 24 martie 2021 s-au împlinit cinci ani de la plecarea sa într-o lume mai bună.

Astăzi ne-am reamintit de un mare OM, de un bun prieten, de un excelent specialist radiolog, medicul Sorin Ciobanu, iubitor al baschetului. Îl vom păstra mereu în amintire. Am fost colegi de liceu, am mers în multe cantonamente, la competiții, a fost un om minunat ”, a declarat și profesoara de educație fizică Georgeta Tanasă, de la C.S.E.I. „Alexandru Roșca”.

Participanții au fost recompensați cu diplome, medalii, trofee, tricouri și mingi de baschet oferite de medicul Mariana Ciobanu, sponsorul evenimentului. Cu acest prilej, a fost marcată și Ziua Internațională a Copilului, conducerea școlii oferind elevilor dulciuri și baloane.

Întrecerile Memorialului „Dr. Sorin Ciobanu” la baschet s-au desfășurat cu respectarea strică a recomandărilor de sănătate publică în vigoare.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments