luni, iulie 15, 2024
AcasăActualitateŞcoala Gimnazială „Constantin Panţiru” din Grinţieş: „Dăruim și noi”

Şcoala Gimnazială „Constantin Panţiru” din Grinţieş: „Dăruim și noi”

O nouă iniţiativă a elevilor Şcolii Gimnaziale „Constantin Panţiru” din Grinţieş. Este vorba despre un proiect educaţional de colectare de fonduri sub egida „Dăruim şi noi”, care s-a încheiat la început de martie. Dacă în urmă cu doi ani gândul copiilor noștri s-a îndreptat spre semenii lor suferinzi, donând pentru primul Spital Naţional de Copii Bolnavi de Cancer, anul acesta ei au considerat că modestele sume colectate vor contribui la refacerea „inimii” Spitalului Judeţean Neamţ (Spitalul Modular II, Piatra-Neamţ). O acţiune care completează activităţile de strângere de fonduri din anii precedenţi dedicate sprijinirii Azilului de Bătrâni din comuna Ceahlău sau ajutorarea unor bătrâni suferinzi şi sărmani din comuna Grinţieş.

Membrii Consiliului Elevilor din şcoală, îndrumaţi de doamna profesoară de matematică şi de consilierul şcolar, au organizat, demarat şi susţinut colectarea modestelor sume. Apreciem bucuria şi perseverenţa elevilor noştri de a extinde acţiunile de colectă şi la primărie, precum şi la două dintre bisericile localităţii.

Copiii şi părinţii au donat cu bucurie, gândindu-se la suferinţa celor din spitale, la învăţăturile creştine sau, poate, la zicerea marelui filosof creştin Nicolae Steinhardt: „Dăruind vei dobândi”.

Prof. Elisabeta Azoiţei şi prof. Dumitrina Erhan

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments