miercuri, iulie 24, 2024
AcasăActualitatePATTERN - prima premieră a anului 2021, a patra din stagiunea Teatrului...

PATTERN – prima premieră a anului 2021, a patra din stagiunea Teatrului Tineretului

Teatrul Tineretului anunță cea de-a patra premieră a stagiunii: „Pattern“, un spectacol de Daniel Chirilă, cu actorul Daniel Beșleagă, scenografia: Mihai Păcurar, muzica live: Paul-Ovidiu Cosovanu.

Premiera va avea loc în zilele de 5, 6, 7 februarie, cu începere de la ora 19:00, la Sala Mare.

De asemenea, spectacolul va avea reprezentații și în zilele de 12, 13, 14, 21 februarie

***

„Pattern“ este al doilea spectacol din cadrul programului Blind date, după „O cameră doar a ta“ (regia: Mariana Cămărășan). Acest program privilegiază relația regizor-actor, aducând față în față doi artiști care nu au mai lucrat împreună.

Timp de o lună și jumătate, regizorul-dramaturg Daniel Chirilă și actorul Daniel Beșleagă au explorat împreună un teritoriu necunoscut, punând pe hartă teme comune, experiențe personale sau împrumutate. Au descoperit împreună o poveste și un personaj, în care regăsim, fiecare dintre noi, ceva din viața familiilor noastre.

Pattern e de fapt Patern. Povestea unui fiu matur confruntat cu ideea apariției tatălui absent. Un fiu care și-a imaginat de-a lungul vieții figura paternă din povestirile și întâmplările trăite de ceilalți, un tată creat asemenea unui puzzle, o figură dominantă chiar și prin absență. Pattern e povestea unei tranziții tată – fiu sau fiu – tată, una a realităților paralele, una a pattern-urilor care se repetă din generație în generație – Daniel Chirilă, regizor-dramaturg.

(Serviciul Literar și Artistic al Teatrului Tineretului)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments