luni, iulie 15, 2024
AcasăActualitatePrisacaru și Adamovici - poezia peisajului

Prisacaru și Adamovici – poezia peisajului

Selecția de pictură găzduită de Galeria de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț scoate în evidență cele mai noi creații ale profesorilor romașcani Cristinel Ionel Prisacaru și Constantin Adamovici. Lucrând în comun, fiecare și-a conturat și mai mult originalitatea, având ca pretext natura atât de generoasă.

Îi mulțumesc domnului profesor Constantin Adamovici pentru că a acceptat să expună alături de mine. Peisajele le-am realizat împreună și, astfel, am învățat unul de la altul. N-am mai intervenit asupra lor în atelier, pentru că se pierde mult din ceea ce simți în momentul realizării. Expoziția este deschisă până la mijlocul acestei luni și vă invităm să o vizitați”, a spus prof. Cristinel Ionel Prisacaru.

Cristinel Ionel Prisacaru simte duhul peisajului. El este un autentic artist”, a precizat prof. Constantin Adamovici.

Asistăm la un duplex între doi artiști diferiți ca vârstă, ca experiență de viață, ca tehnică și totuși uniți prin câteva repere importante. Expoziția de față e dedicată peisajului. Nu veți găsi nici portrete, nici compoziții de un anume tip. Herbert Read, un istoric de artă englez, vorbea despre imagine și idee. Dacă ideile sunt din ce în ce mai rarefiate, nu spun că au dispărut, iată că, în aceste vremuri, avem nevoie de imagini care vin peste noi. Conchid că expoziția este una de top”, a afirmat criticul de artă Lucian Strochi.

Anterior acestei reuniuni plastice (15-31 octombrie 2020), pe simezele Galeriei „Lascăr Vorel” s-au aflat lucrările pictorului Dumitru Bezem.

 „Eu lucrez continuu și, de obicei, expun ce gândesc și ce simt. Nu am mai făcut vernisaj din cauza vremurile dificile pe care le traversăm. Încerc, în maniera mea proprie, să abordez natura fără a lăsa loc desuetului sau dulcegăriilor. M-am săturat de anumite lucruri. De unele chiar m-am plictisit, dar de pictură încă nu. Sper să mai am energia și puterea să mai lucrez. Mi-aș dori ca bunul simț să primeze în orice mediu, în orice atitudine. Un om care are niște calități nu trebuie discreditat sau îndepărtat”, a spus maestrul care vineri, 23 octombrie, a împlinit 73 de ani.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments