sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitateBiblioteca Județeană prelungește suspendarea activității cu publicul

Biblioteca Județeană prelungește suspendarea activității cu publicul

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț prelungește termenul de suspendare a activității cu publicul până la ridicarea stării de urgență și a recomandărilor Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, COVID-19. Decizia are scopul de a evita contaminarea persoanelor și asigurarea unui cadru funcțional ce garantează sănătatea cetățenilor, precum și securitatea și sănătatea în muncă a angajaților bibliotecii județene.

Toate activitățile culturale ale bibliotecii județene stabilite pentru luna martie și perioada următoare vor fi reprogramate de comun cu partenerii.

Au fost luate măsuri organizatorice și funcționale pentru păstrarea legăturii cu utilizatorii bibliotecii, încurajându-se prelungirea telefonică a termenelor de restituire a documentelor de bibliotecă, acceptându-se în această perioadă și prelungirea din oficiu a termenului de restituire a documentelor cu încă trei săptămâni, durată ce se poate prelungi în funcție de evoluția evenimentelor și măsurilor ce se vor impune în perioada următoare.

Reamintim că utilizatorii serviciilor de bibliotecă sunt invitați să consulte, de acasă, pe site-ul bibliotecii http://www.bibgtkneamt.ro/, rubrica Biblioteca digitală, unde pot fi găsite documente digitizate referitoare la Unirea Principatelor Române,  Ion Creangă, Mihai Eminescu, Nicolae Dăscălescu, ziarele Timpul, Acțiunea, Apostolul, Avântul, Ceahlăul, Flacăra, Steagul Roșu, Timpul, precum și rubrica Centenar, ce cuprinde documente digitizare referitoare la evenimentele anului 1918: Basarabia, Bucovina, Transilvania, periodicele Neamul Românesc,  Sfatul Țării,  Piatra-Neamț – Centenarul Marii Uniri: cărți poștale cu orașul Piatra-Neamț din perioada 1900-1918, Proiectul Maluri de Prut – Basarabia necunoscută.

Pentru a fi alături de utilizatorii Secției de carte pentru copii & Ludotecă „Ion Creangă“, bibliotecarii  au pregătit câte o surpriză pentru fiecare zi, o poezie și o poveste de seară, pe paginile Facebook «Secția de carte pentru copii & Ludotecă „Ion Creangă”» sau «Centrul de Informare Comunitară – Biblioteca Județeana G.T. Kirileanu Neamt».

Utilizatorii pot urmări și celelalte paginile de Facebook ale bibliotecii și ale secțiilor bibliotecii, unde bibliotecarii vor posta diferite link-uri pentru vizionarea unor documentare, recenzii de cărți, cărți de citit on-line, lecții de lucru manual, oportunități de proiecte și burse, lecții on-line, sugestii de activități zilnice pentru copii, alte informații utile.

Pentru cei care doresc să pășească pe cărări mai puțin umblate, fapt recomandat – de altfel – în această perioadă, Fondul documentar „G.T. Kirileanu“ oferă, în porții homeopatice, bucurii pentru suflet din fabuloasa colecție a ilustrului cărturar nemțean, pe pagina de Facebook Fondul G. T. Kirileanu.

Așadar, izolarea poate fi un prilej de descoperire a unor noi dimensiuni ale realităților de azi, prin filtrul celor de odinioară, care altfel ar fi rămas, în continuare, dincolo de cortina preocupărilor obișnuite mai deunăzi, pe care – iată –, hazardul a ridicat-o dintr-un capriciu, a cărui posibilă descifrare – cine știe? –  stă pe undeva, în tainicele unghere ale scrierilor de demult.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments