joi, iunie 13, 2024
AcasăActualitate„Cărțile și animalele. Acvaristică“, ateliere la Biblioteca Județeană

„Cărțile și animalele. Acvaristică“, ateliere la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț derulează în cadrul Secției de Carte pentru Copii & Ludotecă „Ion Creangă“ atelierele „Cărțile și animalele. Acvaristică“. Acestea se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani, iar întâlnirile se vor desfășura în zilele de miercuri, o dată la două săptămâni, începând cu 13 februarie 2020, între orele 14.00 și 15.00. Înscrierile se fac la Secția de Carte pentru Copii & Ludotecă „Ion Creangă“, în limita a 12 locuri.

Temele abordate vor fi: De ce iubim pisicile?, De ce iubim cățeii?, Curiozități despre cai, Află totul despre pești, Află totul despre balene și delfini, Animale din savană, Animale din junglă, Animale din deșert, Animale pe cale de dispariție, Recorduri din lumea animalelor, Despre animale în literatură, Animalul preferat.

Ateliere vor îmbina lectura și informarea cu jocul și comunicarea, iar copiii își vor prezenta animalele preferate, vor face joc de rol, vor construi povești etc. Prin caracterul informativ și creativ, întâlnirile vor dezvolta personalitatea copiilor prin activități de cunoaștere, lectură, recreere și învățare prin joc. Atelierele de acvaristică vor veni în întâmpinarea nevoii de informare a copiilor pasionați de creșterea peștilor, pentru obținerea unor rezultate benefice în ceea ce privește formarea și întreținerea ulterioară a unui acvariu. Un obiectiv de bază îl constituie obținerea de informații utilizând fondul de carte din bibliotecă, cu referire atât la creșterea peștilor, întreținerea acvariului, cât și la familiarizarea copiilor cu activitatea de căutare și prelucrare a informației din bibliotecă.

De asemenea, bazându-se pe afinitatea naturală pe care o au copiii față de animale, atelierele își propun să îi responsabilizeze pe cei mici în ceea ce privește adopția sau îngrijirea animalelor. Vor exista discuții interactive, alături de medici veterinari, profesori de biologie, crescători specializați pe anumite rase sau specii, vizionarea de documente aflate în fondul de non-publicații al secției, dar și o bună relaționare și comunicare a membrilor clubului.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments