vineri, martie 29, 2024
AcasăActualitateCNI finanțează un teren multifuncțional și o clădire pentru vestiare, la LPS...

CNI finanțează un teren multifuncțional și o clădire pentru vestiare, la LPS Piatra-Neamț

Liceul cu Program Sportiv din Piatra-Neamț va beneficia, în str. Obor, nr. 2 (Dărmănești), de un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis și o clădire pentru vestiare. Finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții.

Permanent am căutat să atragem bani în vederea sprijinirii activității desfășurate de elevii noștri. Când m-am izbit de uși închise, am deschis altele, m-am luptat pentru fiecare bănuț care a intrat în unitatea școlară. Încununarea unei munci depuse timp de un an, nenumărate drumuri făcute la București și corespondența purtată zilnic cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale, ai Administrației Publice și ai Companiei Naționale de Investiții au dat roade. Astfel, prin adresa 2097/CNI/04.02.2020, am fost anunțați că obiectivul de investiții a fost introdus pe lista de sinteză a subprogramului „Complexuri Sportive” aprobată prin Ordin M.L.P.D.A. nr. 3458/31.12.2019”, a declarat prof. Ovidiu Țoc jr., directorul LPS Piatra-Neamț.  

Informații generale:

Denumirea investiției: CONSTRUCȚII DE BAZE SPORTIVE – PROIECT TIP 2, Clubul Sportiv Școlar Piatra-Neamț – Liceul cu Program Sportiv, strada Obor, nr. 2, municipiul Piatra-Neamț, județul Neamț

Ordonator principal de credite/investitor: Compania Națională de Investiții

Beneficiarul investiției: Compania Națională de Investiții

Descrierea investiției din punct de vedere tehnic și funcțional:

  • Teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis: suprafața este de 26,00 pe 44,00 metri, din covor de tartan; va exista o instalație pentru iluminat nocturn cu stâlpi de nocturnă de aproximativ 9,00 metri; suprafața va fi împrejmuită cu stâlpi metalici și plasă bordurată, cu înălțimea de 6.00 metri. Dotări și echipamente exterioare: bănci pentru rezerve, fileu de tenis cu stâlpi mobili, fileu de volei cu stâlpi mobili, panouri de baschet mobile complet echipate, porți pentru handbal, protecție la stâlpii nocturnei.
  • Clădirea pentru vestiare va fi parter și va avea dimensiunile 7,05 x 21,80 metri, cu înălțimea la atic de 3,85 metri. Suprafața construită a clădirii va fi de 153,69 metri, cea desfășurată va fi de 153,69 metri. Dotări: acces special pentru persoane cu dizabilități, vestiare sportivi, compartimentate separat, cu grupuri sanitare adaptate pentru persoanele cu dizabilități, vestiar arbitri, birouri, magazie, cameră tehnică, cabinet medical , centrală termică cu funcționare atât pe gaze naturale, cât și pe panouri solare; alei pietonale; spații verzi.

BAZĂ SPORTIVĂ DE TIP 2 – CARACTERISTICI

► Suprafața minimă de teren necesară construirii este de aproximativ 1.508 mp (dimensiuni minime lungime 58m, lățime 26m)
► Baza sportivă va avea următoarele funcțiuni:
– Teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis cu dimensiunile de 20m x 40m
– Clădire vestiare
► Valoare estimată Baza sportivă de tip 2:
– Încălzire electrică: 1,89 milioane lei (393.000 euro)
– Combustibil lichid: 1,94 milioane lei (404.000 euro)

Întregul proiect avizat de Compania Națională de Investiții respectă regimul juridic, economic și tehnic al terenului, ține cont de particularitățile terenului, include spații verzi și alei pietonale, respectă cerințe de calitate, securitate la incendiu, igiena, sănătate și mediu, precum și izolarea termică, hidrofugă și economia de energie, protecția la zgomot și utilizarea sustenabilă a resurselor naturale.

Încă din faza de proiectare, Compania Națională de Investiții a prezentat beneficiarilor că se respectă cerințele de calitate, rezistența mecanică și stabilitatea amplasamentului, siguranța în exploatare, igiena apei, iluminatul, igiena acustică, igiena evacuării apelor, igiena ambientală vizuală, refacerea și protecția mediului, protecția aerului, protecția solului și subsolului, protecția așezărilor umane și a altor obiective de interes public, spațiile de depozitare, precum și alte măsuri necesare, conform legislației în vigoare.

(Dor de Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments