marți, iulie 16, 2024
AcasăActualitate„Steaua fără nume”, „Ghid de supraviețuire” și „Alice”, la Teatrul Tineretului

„Steaua fără nume”, „Ghid de supraviețuire” și „Alice”, la Teatrul Tineretului

STEAUA FĂRĂ NUME după Mihail Sebastian, regia Alexandru Mâzgăreanu // vineri,  10 ianuarie, ora 19.00 // Sala Mare, cu publicul pe scenă // +16 ani

Distribuție:
Profesorul: Andrei Merchea Zapotoțki
Necunoscuta: Cristina Mihăilescu
Domnișoara: Ecaterina Hatu
Domnul: Mircea Postelnicu
O pensionară: Gina Gulai
O altă pensionară: Catalina Esanu
Cea de-a treia pensionară: Loredana Grigoriu
Șeful gării: Dan Grigoraș
Ajutorul șefului de gară: Emanuel Becheru
O elevă visătoare: Catalina Balalau
O elevă silitoare: Corina Grigoras
Poștașul/ Un domn periculos: Valentin Florea

„Steaua fără nume“ de Mihail Sebastian revine în repertoriul TT, după o primă montare la Piatra-Neamț în 1964, din distribuția căreia făceau parte tinerii Virgil Ogășanu și Dionisie Vitcu. În 2019, piesa lui Sebastian devine sugestie pentru o viziune teatrală exprimată prin limbajul nonverbal, asumată de regizorul Alexandru Mâzgăreanu. Gesturi, situații luate din cotidian devin insolite prin transpunerea pe scenă, alcătuind povestea unei lumi.

Limbajul nonverbal. Nu este dans, nu este pantomimă, este un limbaj al acțiunilor. Este actorul «descoperit», lipsit de sprijinul textului. El singur, care acționează condus de fiecare gând și situație în parte. Cu toții ne-am pus într-un «disconfort» creativ din care să rezulte o performanță artistică. Prin acest tip de limbaj, spectacolul se distanțează ușor de piesa lui Mihail Sebastian, punând în valoare o latură stranie și deosebit de poetică. Plecând de la replica «Nicio stea nu se abate din drumul ei», am construit un spectacol despre o lume mică, rămasă în loc și condamnată la stagnare“. (Alexandru Mâzgăreanu, regizor)

GHID DE SUPRAVIEȚUIRE de Alexandra Bandac, regia Cristi Avram // sâmbătă, 11 ianuarie, ora 19.00 // Sala Mare, cu publicul pe scenă // + 12 ani

Distribuția:
Elena: Adina Suciu
Teona: Maria Hibovski
Doamna profesoară de desen: Lucreția Mandric
Ally: Loredana Grigoriu
Bobi: Victor Giurescu

Elevi asistenți: Antonia Chiruţa (asistent regie), Rucsandra Sterpu (asistent dramaturgie), Anda-Iuliana Achiriloaiei (asistent scenografie), Magda Trofin (asistent regie tehnică), Stefania Popa (asistent producție), Flavius Campanu (asistent lumini), Ema Apopei-Dumitru (asistent sunet) și Ana-Maria Butunoi (asistent promovare).

Războiul perpetuu dintre elevii tocilari și cei „populari” – acum într-o poveste cu final neașteptat. Despre prietenie, iresponsabilitate și maturitate. Despre mine și despre tine, despre ea și despre el, la 20 de ani de la terminarea liceului.

Spectacol produs în cadrul #SafeSpoTT, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

ALICE după Lewis Carroll, spectacol-concert de Ada Milea // duminică, 12 ianuarie, ora 19.00 // Sala Mare // +7 ani

Distribuția:
Alice: Corina Grigoras
Pălă: Paul-Ovidiu Cosovanu
Pisi: Nora Covali
Regina: Catalina Esanu
Rabbit: Andrei Merchea Zapotoțki
Hare: Dragoș Ionescu

„Aventurile Alisei în Țara Minunilor“ de Lewis Carroll este pretextul de la care pornește Ada Milea în construirea unei lumi în care râsul enorm e pigmentat de ironie. Mame autoritare și impulsive, iuți ca piperul, o regină obsedată de pedepsirea supușilor, pisici condamnate să trăiască după regulile oamenilor, materii școlare ciudate, ca Peștificarea, Broscărirea, Artele elastice sunt câteva dintre componentele unui joc în care absurdul amuzant ne scoate din obișnuințele noastre cotidiene și ne împrospătează curiozitatea.

Program Agenție Teatrală:
Luni-Vineri: 11-12 și 16-19
Sâmbătă- Duminică: 16-19
Telefon: 0233 211.036, 0752149735
E-mail: rezervarebiletett@gmail.com

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments