luni, iunie 24, 2024
AcasăActualitateLansare de carte: „Ia – ADN-ul civilizației montane românești“, la Biblioteca Județeană

Lansare de carte: „Ia – ADN-ul civilizației montane românești“, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește lansarea cărții „Ia – ADN-ul civilizației montane românești“ de Vasile Avădănei și Lidia Avădănei, vineri, 22 noiembrie, de la ora 17:00, în Sala Cupola. Prezentarea va fi făcută de dr. Elena Florescu și dr. Vasile Todincă, iar momentele muzicale vor fi susținute de Trupa folck „Eu Cred“ – Cristina Marin, Elena Ropotoaia și Marius Coșerariu; Liliana Roibu; Diana și Teodora Seserman.

Volumul a apărut în cadrul unui proiect finanțat de Consiliul Județean Neamț.

Vasile Avădănei este cercetător științific gradul III în cadrul Institutului Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu“ al Academiei Române, Centrul de Economie Montană (CE-MONT) Vatra Dornei. Este președintele Centrului de Incubare Creativ-Inovativ de Afaceri Roznov și secretar al Forumului Montan din România. Absolvent al Institutului Politehnic din Iași, Facultatea de Inginerie Chimică (1982). Doctor în Științe Chimice la Universitatea Politehnică București (2000). Studii Postuniversitare în Management organizațional (2015) și la Școala postdoctorală pentru biodiversitate zootehnică și biotehnologii alimentare pe baza ecoeconomiei și a bioeconomiei necesare ecosanogenezei (2015) la Academia Română.

Autor a 25 de cărți, a 4 brevete de invenții și a 51 de lucrări publicate în reviste de specialitate, Vasile Avădănei abordează probleme stringente din cadrul unor domenii precum: dezvoltarea montană, dezvoltarea economică locală, cercetare-inovare-creativitate, turism, antreprenoriat, planificare strategică, bioeconomie, ecologie, științe chimice. În anul 2011 a primit premiul „A. Tacu“, acordat de Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane“ al Academiei Române, filiala Iași.

Lidia Avădănei este cercetător științific gradul III (asociat) în cadrul Institutului Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu“ al Academiei Române, Centrul de Economie Montană (CE-MONT) Vatra Dornei. Director executiv la Centrul de Incubare Creativ-Inovativ de Afaceri Roznov.

Absolventă a Institutului Politehnic din Iași, Facultatea de Inginerie Chimică (1982). Doctor în Științe Chimice la Universitatea Politehnică București (2000). A publicat o serie de lucrări (cărți, manuale, articole) în domeniul tehnologiei polimerilor. S-a reprofilat și a publicat lucrări în domeniile: dezvoltare montană, dezvoltare economică locală, antreprenoriat, turism, inovare-creativitate, bioeconomie. În anul 2011 a primit premiul „A. Tăcu“, acordat de Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane“ al Academiei Române, filiala Iași.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments