duminică, iunie 16, 2024
AcasăActualitateElevii de la Liceul „Victor Brauner” au celebrat Ziua Mondială a Educației

Elevii de la Liceul „Victor Brauner” au celebrat Ziua Mondială a Educației

Ziua Mondială a Educației a fost marcată vineri, 4 octombrie, la Secția arte, multimedia „Victor Brauner” a Bibliotecii Județene „G. T. Kirileanu” din Piatra-Neamț, printr-o dezbatere menită a trece în revistă reperele concrete legate de educație, într-o manieră interactivă și prin prezentarea unor exemple din diverse spații culturale.

La eveniment au participat elevii clasei a V-a de la Liceul de Arte „Victor Brauner”, coordonați de prof. dr. Luminița Moscalu.

Copiii au reflectat, prin intermediul unei lecții altfel, fie din perspectiva altor sisteme de educație, fie din perspectiva adulților (părinți / profesori), încercându-se astfel atât conștientizarea lor, cât și câștigarea lor ca parteneri în procesul de educație”, a declarat prof. dr. Luminița Moscalu.

Reacțiile copiilor, obținute în contextul apelului la sinceritate, sunt de natură să ofere încredere într-o generație responsabilă, dispusă să-și asume responsabilități și să ofere coordonate sănătoase societății de mâine”, a spus și bibliotecara Cristina Catană.

(Dor de Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments