„Mica artă – Poetul și Cântăreața “, recital de poezie și jazz, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește recitalul de poezie și jazz „Mica artă – Poetul și Cântăreața“, susținut de Mihăiță Macoveanu și Mădălina Mantu, luni, 7 octombrie 2019, de la ora 12:30, în Sala Cupola. Mihăiță Macoveanu va susține un recital de poezie inedit, iar Mădălina Mantu va prezenta mai multe melodii din jazz-ul standard, dar și din musical-uri de excepție.

Proiectul „Poetul și Cântăreața“ a luat ființă în anul 2014, când cei doi artiști s-au întâlnit pe „Nepământ“ – iar „neîntâmplarea“ aceasta o recunosc, și-au însușit-o și, de atunci, se află într-un permanent turneu național.

Când uiți de ce trăiești, calcă desculț pe iarbă“, scria poetul, iar ecoul acestor cuvinte avea să răsune în sufletul Mădălinei, aflată la două mii de kilometri distanță.

Versurile lui Mihăiță au ajuns în Germania, la Mădălina, cântăreața de care s-a îndrăgostit „pentru toate viețile“. Împreună au demarat un proiect unic în peisajul românesc, proiect cu care s-au prezentat în fața românilor la toate evenimentele culturale la care au fost invitați.

Amintim că „Poetul și Cântăreața“ au susținut un prim recital la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț în luna mai a acestui an, eveniment care s-a bucurat de un real succes. Un spectacol de suflet. Cei doi artiști, mânați de aceleași idealuri, au imaginat și pus în operă un spectacol itinerant, tulburător prin mesaj și realizare artistică…“, nota Virgil Răzeșu.

Mihăiță Macoveanu s-a născut la Slobozia, județul Ialomița, în 26 iulie 1981 și este de profesie economist. A publicat volumele de poezie „Veniți, că România moare“, Editura Eminescu, București, 2015; „ROMÂNIA va fi o țară MARE“, Editura Societatea Scriitorilor Militari, București, 2018.

Mădălina Mantu este cântăreață de naționalitate română, născută în Piatra-Neamț, România, având dublă cetățenie: română și germană. Mădălina s-a făcut remarcată prin calitățile ei vocale, pentru care a fost apreciată de nume consacrate ale jazz-ului internațional și a primit supranumele Vocea de Aur a Germaniei – Die Goldene Stimme Deutschlands.

Iubită și apreciată de publicul din România și Germania, Mădălina va susține un program special de performanță vocală. Este cunoscută pentru colaborările cu solistul renumitei trupe Hot Chocolate, dar și pentru aparițiile televizate, mai cu seamă la SAT1, cea mai importantă televiziune din Germania.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)