luni, iulie 15, 2024
AcasăActualitateTabăra de creație plastică „Tazlău – izvor de inspirație”, ediția a IV-a

Tabăra de creație plastică „Tazlău – izvor de inspirație”, ediția a IV-a

Simpozionul Național de Arte Plastice „Tazlău – izvor de inspirație”, ediția a IV-a, s-a finalizat cu vernisajul expoziției, vineri, 27 septembrie, la Galeria de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Tazlău.

Mihai Agape, Dumitru Bostan jr., Dumitru Bogdan Enache, Florin Daniel Ghimiș, Lucian Gogu-Craiu, Dinu Huminiuc, Radu Cristian Macavei, Ion Mihalache, Ștefan Potop, Cristinel Ionel Prisacaru și Lucian Tudorache sunt cei 11 artiști plastici participanți la tabăra de la Tazlău.

 „Tazlăul a fost, este și va fi un izvor de inspirație. Mulțumesc vrednicilor artiști pentru onoarea pe care ne-au făcut-o venind pe meleagurile noastre”, a declarat Vasile Florea, viceprimarul comunei Tazlău.

Albumul „Tazlău – izvor de inspirație” a fost prefațat de Anica Luncanu.

Căutarea este destinul tuturor celor de aici. Toți cercetează în ei înșiși. Pentru această tabără pare că nu peisajul este cel mai important pe cât de importantă este conviețuirea incomodă a fiecăruia cu sine și a tuturor la un loc, atât de diferiți”.

Lucrările poposesc pe simezele spațiului expozițional din centrul orașului până la mijlocul acestei luni.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments