miercuri, iulie 24, 2024
AcasăActualitateCalifornia Dreaming - o spectaculoasă expoziție fotografică de natură

California Dreaming – o spectaculoasă expoziție fotografică de natură

O impresionantă expoziție itinerantă de fotografie a putut fi admirată, preț de câteva ore, vineri după-amiază (27 septembrie), în Sala Cupola a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” Neamț. Intitulată California Dreaming, aceasta cuprinde 20 de fotografii (90×60 cm) realizate de Oana Popa, Răzvan Iliescu, Ciprian Bot, Daniel Drelciuc, Irina Drelciuc, Horia Bogdan și Gheorghe Popa într-o expediție organizată în statul american California.

Notă: Printurile au fost executate de Gphoto Gallery (tel. 0732.790.390).

 „Știm foarte bine că mai întâi este visul, este proiecția, proiectăm o realitate pe care apoi reușim s-o trăim. Uitându-mă la fotografii, mi-a venit în minte clasificarea, triada de care vorbea filosoful Constantin Noica și anume că există trei trepte de reprezentare: fotografia, portretul și icoana. Fotografia surprinde o anumită imagine, portretul deja conturează o trăsătură de caracter, iar icoana ne prezintă dimensiunea spirituală”, a afirmat, în cuvântul introductiv, bibliotecarul Dan Iacob.

Fotograful Horia Bogdan este cel care, prin instantaneele sale, promovează locurile frumoase de pe mapamond. „Suntem pasionați de fotografie și de natură și un loc precum California merită vizitat și „adulmecat” din toate punctele de vedere. Pentru noi a fost ceva special și chiar merită trăită din plin această experiență”.

California, la început, a fost o stare de așteptare”, a menționat Daniel Drelciuc. „Horia Bogdan ne-a dat prilejul să visăm, să facem planuri și să ne imaginăm cum o să fie. După două săptămâni de California, a fost ca un meniu complet: deșert, munți cu zăpadă, văi glaciare, păduri seculare și Pacificul infinit. California este un loc în care trebuie să revii”, a mai adăugat Daniel Drelciuc.

Toate fotografiile expuse au fost printate pe hârtie profesională Olmec Pearl Premium 310gsm de la Innova Art, cu o imprimantă foto profesională de 44 „Epson Sure Color SC-P8000 STD”, cerneală Epson Utrachrome HD. „Mă bucur că echipa cu care am fost în California a fost de acord să nu facem niciun compromis în privința calității printului. Noi suntem foarte mulțumiți și sperăm că și dvs. sunteți foarte încântați că ați avut ocazia să vedeți așa ceva în Piatra-Neamț”, a relatat Gheorghe Popa.

Expoziția de fotografie California Dreaming va mai poposi la Casino Cluj-Napoca (16 octombrie), și F64 București (25 octombrie).

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments