joi, iunie 13, 2024
AcasăActualitateSara și Adrian Stroici, concert la Biblioteca Județeană

Sara și Adrian Stroici, concert la Biblioteca Județeană

Luni, 23 septembrie 2019, începând cu ora 18:00, în Sala Cupola a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” Neamț, va avea loc recitalul „reCunoștință” susținut de violonista Sara Stroici și de pianistul Adrian Stroici.

Repertoriul abordat va cuprinde un arc mare al istoriei muzicii, pornind de la Baroc – Sonata pentru vioară nr. 1 op. 5 în Re major de Arcangelo Corelli, trecând prin Clasicism – Sonata în Si bemol major kv 454 de Wolfgang Amadeus Mozart și ajungând la Eugen Ysaye cu celebra Sonata pentru vioară solo – Ballade, dar și la Serghei Prokofiev – Andante și Lento ma non troppo din „5 melodii pentru vioara si pian” Op. 35 bis.

Publicul va fi implicat în mod activ în actul artistic, alături de protagoniști, astfel că atmosfera va fi atipică, recitalul fiind un tip de concert cu program: fiecare lucrare muzicală are o semnificație aparte, și povestea „Recunoștinței”, leit-motivul serii, va fi țesută cu ajutorul muzicii.

Uneori, a spune „Mulțumesc!” înainte de înfăptuirea unei binecuvântări, lărgește bucuria împlinirii ei. Recitalul este mulțumirea unei binecuvântări ce urmează a se desfășura, dar și pentru ceea ce a fost”, a declarat Sara Stroici.

Intrarea este liberă.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments