Liceul cu Program Sportiv Piatra-Neamț – Reuniunea profesorilor-antrenori campioni

La inițiativa profesorului Ovidiu Țoc junior, directorul Liceului cu Program Sportiv din Piatra-Neamț, făuritorii sportivilor-campioni, autori ai celor mai frumoase performanțe din istoria sportului pietrean, s-au revăzut vineri, 5 iulie, într-o atmosferă plină de emoție și prietenie.

Mă bucur că ne-am întâlnit și vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru sportul pietrean și pentru Liceul cu Program Sportiv. Vă urez multă sănătate și numai bine. Îmi doresc să ne revedem în fiecare an, pentru a păstra vie dragostea față de activitatea sportivă de înalt nivel”, a declarat prof. Ovidiu Țoc junior.

Ambițioși, vizând întotdeauna primul loc, renumiții antrenori pietreni, acum profesori pensionari, cu ajutorul minții lor iscoditoare și a unei puteri de muncă uluitoare, le-au insuflat și sportivilor pe care i-au pregătit aceleași idealuri.

Am ținut foarte mult să fiu alături de oamenii care au creat sportivi campioni, de oamenii care au dus sportul pietrean pe cele mai înalte culmi. Suntem cu gândul și la cei care, din păcate, nu se mai află printre noi”, a spus și Gheorghe Paisa, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț.

În dimineața revederii, la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, s-a oficiat o slujbă de pomenire în memoria antrenorilor şi conducătorilor sportului pietrean trecuți în veșnicie: Vladimir Lașcu, Maria și Constantin Săvinescu, Nicolae Teodorescu, Chiril Cricopol, Mihai Adamescu, Viorel Roșioru, Ovidiu Țoc, Vasile Filimon, Florin Țiganu, Mircea Fleșeriu, Adrian Popa, Ioan Zaharia, Florin Dudici, Neculai Zaharia, Ion Crăciun, Dumitru Mamina, Dorel Sanie, Dana Forman, Gelu Chertic, Constantin Rusu, Dumitru Samson, Mihai Cohut, Dorina Pîrvu, Laura Popa, Gheorghe Lașcu, Aurel Gheorghe, Eugen-Baru Munteanu.

Violeta MOȘU