Plasticianul Ștefan Diaconu expune la Galeria „Lascăr Vorel”

De la începutul săptămânii, plasticianul Ștefan Diaconu, „cel mai tânăr membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Neamț”, după cum l-a prezentat președintele Ștefan Potop, expune la Galeria de Artă „Lascăr Vorel”.

Profesor de educație plastică la mai multe școli din județ, Ștefan Diaconu supune atenției 36 de lucrări, unele dintre ele de mari dimensiuni, în care predomină natura statică.

 „L-am urmărit îndeaproape cum a evoluat, pentru că există o evoluție clară în ceea ce face. El experimentează în interior. Mă refer la tehnică, la limbaj, pentru că există diferite tipuri de pensulații. Dacă vrei să obții subtilități de expresie, să inventezi în cromatică și chiar să construiești, să faci compoziții, iată că și natura statică oferă o deschidere destul de interesantă. Esențial este să găsim într-o pictură ceea ce ne provoacă sensibil, estetic, pentru a ne face să uităm modelul natural”, a menționat scriitorul și criticul de artă Emil Nicolae.

Pentru Ștefan Diaconu este a doua expoziție personală organizată la Galeria „Lascăr Vorel”.

 „Au trecut doi ani de când n-am mai expus aici. De atunci mi-am schimbat foarte mult modul de gândire în ceea ce privește arta plastică. Am încercat foarte mult să dezvolt suprafețele compozițional, estetic, cromatic. Pe viitor voi încerca să caut noi idei de exprimare plastică”, a spus tânărul profesor.

La vernisajul acestei expoziții a asistat și Valeriu Arteni, fostul ambasador al României în Republica Socialistă Vietnam.

Violeta MOȘU