duminică, iunie 16, 2024
AcasăActualitateExpoziția „Identități vizuale” – un dar pentru iubitorii de frumos din Piatra-Neamț

Expoziția „Identități vizuale” – un dar pentru iubitorii de frumos din Piatra-Neamț

Muzeul de Artă din Piatra-Neamț găzduiește, în aceste zile, o interesantă expoziție de grup, intitulată „Identități vizuale”. În mijlocul unui interes general manifestat și cu ocazia vernisajului desfășurat miercuri, 5 iunie, sunt prezenți cu lucrări cinci importanți artiști ai artei moderne contemporane: Mircea Roman (sculptură), Valeriu Mladin (pictură), Mirela Trăistaru (pictură), Daniel Crăciun (pictură) și Matei Enric (pictură).

Suntem extrem de onoraţi să-i avem alături de noi pe acești artiști valoroși. Domnului Matei Enric, curatorul expoziției, îi datorăm acest eveniment. Cu excepția domniei sale, ceilalți patru artiști expun pentru prima dată la noi, fapt pentru care le mulțumim”, a declarat dr. Mihaela Cristina Verzea, directorul adjunct științific al Complexului Muzeal Județean Neamț.

Muzeograful Silvia Trăistariu a subliniat ideea că orașul Piatra-Neamț avea nevoie de acest eveniment. „Cei cinci artiști fac parte din fenomenul artistic bucureștean și ne bucură că expun pe simezele Muzeului de Artă”.

Sunt artiști care expun frecvent, au expoziții de succes și reprezintă puncte de reper în arta contemporană”, a afirmat și Matei Enric, inițiatorul proiectului. „Sper să fie un eveniment care să aibă un efect pe termen lung asupra vieții culturale din Piatra-Neamț”, a mai adăugat pictorul care, în perioada 1-14 iulie 2018, a expus la Galeria de Artă „Lascăr Vorel” (n.a. expoziția s-a intitulat „Theoria”).

Dintre artiști a vorbit și Daniel Crăciun, fiul pictorului Eugen Crăciun, născut la Piatra-Neamț. „Ne aflăm în orașul lui Victor Brauner, al Iuliei Hălăucescu și al lui Eugen Crăciun, care mi-a fost tată şi mentor. Selecția lucrărilor a fost făcută de Matei Enric și mi se pare foarte potrivită. Pe de altă parte, pentru mine, este pentru prima dată când expun într-un Muzeu de Artă din România”.

Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul primei luni de vară.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments