luni, iulie 15, 2024
AcasăActualitateConcursul de Arte Plastice dedicat medicului Sorin Ciobanu, la a patra ediție

Concursul de Arte Plastice dedicat medicului Sorin Ciobanu, la a patra ediție

Concursul de Arte Plastice „Dr. Sorin Ciobanu”, ediția a IV-a, şi-a desemnat câştigătorii marți, 4 iunie, în Sala Cupola a Bibliotecii Judeţene „G.T. Kirileanu” Neamţ. Desenele, lucrările de grafică și de pictură ce alcătuiesc expoziția au fost realizate de copii și tineri de la școli gimnaziale din județ (1, 2, 3, „Elena Cuza”, „Nicu Albu”, și „Daniela Cuciuc” din Piatra-Neamț, Școala Borlești, „Nicolae Buleu” Mărgineni, Școala Hoisești) și licee din oraș (C.N. „Petru Rareș”, C.N „Calistrat Hogaș”, Colegiul Național de Informatică, Liceul de Arte „Victor Brauner”), de la cluburi de pictură din cadrul unor ONG-uri și de la Palatul Copiilor din Piatra-Neamț.

Tema ediției a patra a fost Șeherezada. Astfel, prin lucrările prezente pe simeze, vă invităm să facem o călătorie imaginară în lumea basmului oriental. Vreau să-i felicit pe toți participanții, în special pe cei din clasele I-IV, categorie la care am primit cele mai multe lucrări. De asemenea, adresez felicitări profesorilor și părinților”, a declarat dr. Mariana Ciobanu, organizatoarea evenimentului.

Lucrările au fost structurate și evaluate în funcție de cele trei nivele de vârstă și experiență: nivel primar – clasele 0-IV (0-10 ani), nivel gimnazial – clasele V-VIII (11-14 ani) și liceal – clasele IX-XII (15-19 ani).

Bine ați venit, prieteni ai bibliotecii, ai cărții, ai cunoașterii, ai frumosului! Mulțumesc Asociației Culturale „Arte.Ro” și medicului Mariana Ciobanu. Este un moment special în care ne reamintim de dr. Sorin Ciobanu, un nume reprezentativ al medicinei românești, căruia îi purtăm o frumoasă amintire”, a spus prof. Mihaela Mereuță, directorul-manager al Bibliotecii Județene.

S-au acordat diplome și medalii pentru premiile I,II, III, mențiuni și câte un Premiu Special pentru fiecare categorie de vârstă, în valoare de 500 de lei.

 „Vă mulțumesc că ați venit alături de noi pentru a-i celebra pe artiștii care au participat la acest concurs. Este o temă grea și vă mărturisesc că nu ne-a fost ușor să jurizăm. Nicio achiziție în plan spiritual, emoțional, social nu vine stând degeaba. Ea vine ieșind din zona noastră de confort, vine cu muncă, vine cu transpirație, cu lacrimi uneori și vreau ca toți să vă simțiți apreciați pentru ceea ce ați făcut”, a spus prof. Cristina Petrariu, președinta Asociației Culturale „Arte.Ro”.

Înainte de înmânarea premiilor, Grupul Tagma, coordonat de înv. Costel Buzincu, a susținut un moment muzical. Medicul Sorin Ciobanu ar fi împlinit marți, 4 iunie, 67 de ani.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments