sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitateConcursul și Expoziția de Arte Plastice pentru copii „Dr. Sorin Ciobanu”, ediția...

Concursul și Expoziția de Arte Plastice pentru copii „Dr. Sorin Ciobanu”, ediția a IV-a

În perioada 3-10 iunie 2019, pe simezele Sălii Cupola a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” Neamț, vor fi prezentate lucrările participante la Concursul și Expoziția de Arte Plastice pentru copii „Dr. Sorin Ciobanu”, ediția a IV-a, 2019.

Desenele, lucrările de grafică și de pictură ce alcătuiesc expoziția au fost realizate cu măiestrie de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani, de la școli gimnaziale din județ  (1, 2, 3, „Elena Cuza”, „Nicu Albu”, și „Daniela Cuciuc” din Piatra-Neamț, Școala Borlești, „Nicolae Buleu” Mărgineni, Școala Hoisești) și licee din oraș (C.N. „Petru Rareș”, C.N „Calistrat Hogaș”, Colegiul Național de Informatică, Liceul de Arte „Victor Brauner”), de la cluburi de pictură din cadrul unor ONG-uri și de la Palatul Copiilor Piatra-Neamț.

Expoziția reunește cele mai reușite creații ale copiilor, selectate atent de un juriu exigent format din profesori de artă plastică, bibliotecari și muzeografi, juriu condus de dr. Mariana Ciobanu, cea care oferă și premiile concursului.

Lucrările au fost structurate și evaluate în funcție de cele trei nivele de vârstă și experiență: nivel primar – clasele 0-IV (0-10 ani), nivel gimnazial – clasele V-VIII (11-14 ani) și liceal – clasele IX-XII (15-19 ani).

Se vor acorda diplome și medalii pentru premiile I,II, III și mențiuni. Orele de muncă, atenția, răbdarea, talentul și determinarea vor fi celebrate printr-un Premiul Special pentru fiecare categorie de vârstă, în valoare de 500 de lei.

Toți elevii care au trimis lucrări, chiar și cei care nu au lucrări expuse din cauza spațiului redus pentru panotare, vor primi diplome de participare.

Vernisajul va avea loc luni, 4  iunie, începând cu ora 17:00.

Manifestarea se dorește a fi o acțiune culturală dedicată copiilor, realizată anual, în preajma zilei de naștere a celui care a inspirat această Expoziție-Concurs, o celebrare prin lucrările micilor artiști a excelenței în artele vizuale, precum și a personalității medicului Sorin Ciobanu, doctor în științe medicale (imagistică medicală), un mare iubitor de pictură, de natură, de frumos și un susținător fervent al copiilor și al artei acestora, plecat din noi, din păcate, mult prea devreme, spre o lume mai colorată și mai bună.

Asociația Culturală „Arte. Ro”

Dr. Mariana Ciobanu, membru de onoare

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments