Un eveniment inedit: EQ ART –  Emoție și Artă

EQ ART, povestea care a dat întâlnire ARTelor și generațiilor, în preajma cailor de la Angels Ranch (Bârgăuani), s-a spus într-o ambianță plăcută, cu oameni frumoși și luminoși, duminică, 12 mai.

Prețuită pentru calitățile sale, Brândușa Balan a fost organizatoarea acestei inedite manifestări. Toţi îi cunosc valoarea şi îi admiră ambiţia. „Arta are forța să aducă oamenii împreună pentru a se cunoaște și a-și împărtăși emoțiile. Povestea EQ ART a început în urmă cu 6 luni când curiozitatea mea s-a activat în momentul în care am zărit un cal frizian la un concurs de sărituri peste obstacole. A doua zi l-am căutat pe acest frizian, dar nu am mai dat de el. În schimb, pe terenul amenajat pentru sărituri, erau patru ființe pregătite pentru o demonstrație de dresaj ecvestru. În plin galopul din acea zi, am pus frână pentru o clipă, și mi-am acordat timp pentru acest altceva, diferit, care m-a purtat mai aproape de lumea ecvestră. Bucuria esențială de a fi împreună cu un cal este că acesta ne aduce în contact cu elemente rare de grație, frumusețe, spirit și creativitate”, a detaliat Brândușa Balan.

Dubla expoziție care a ilustrat evenimentul, una de pictură și cealaltă de fotografie, i-a avut ca protagoniști pe plasticienii Viorica Ciucanu, Ileana Popescu, Bogdan Enache, Roberta Rotaru, Maria Romila, Andrei Lungu și fotografii Brândușa Balan și Ștefania Marian. „Observându-i emoțiile surprinse prin obiectivul ei, mi-am spus că acest vernisaj foto o să fie în coproducție cu Ștefania Marian. Astfel, am venit în fața dumneavoastră cu o serie de emoții surprinse și imprimate pe hârtia fotografică. Mulțumesc și artiștilor plastici pentru acest minunat gest de prietenie”, a mai spus Brândușa Balan.

Grupul de mandoline „Musical”, format din elevii Școlii Nr. 1 Dumbrava Roșie și ai Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț, coordonat de apreciata profesoara Lucreția Stroici, a impresionat numeroasa asistență prin sensibilitatea artistică a interpretării.

Cu acest prilej, s-au proiectat și două filmulețe în care au jucat copiii Anastasia Cobzariu și Antonie Axinte realizate în colaborare cu Organizația pentru Excelență, TU – ACTIV.

Din cauza terenului impracticabil, n-a mai putut avea loc o demonstrație de dresaj ecvestru, însă cei prezenți au putut urmări cadre filmate la Cupa Federației Ecvestre Române la dresaj, desfășurată recent la Turda.

Violeta MOȘU