Plastică/ Casa Socială Vaduri – Expoziție Parasca și Mihai Agape

Un autentic act de cultură s-a petrecut duminică, 5 mai, la Casa Socială Vaduri, loc în care artiștii plastici Parasca și Mihai Agape au deschis o nouă expoziție de pictură și grafică. Evenimentul a fost prezentat de preotul și poetul Dorin Ploscaru.

Avem un Mihai Agape într-o ipostază binecunoscută dumneavoastră: tușe largi, viziuni plastice care-l individualizează și care-l personalizează, care-i dau nota tipică și specifică personalității sale. Toate căutările, frământările, găsirile și regăsirile sale în plan existențial sunt rezolvate prin culoare. Pictura lui Mihai Agape are foarte multă muzică. Aceasta ar fi Primăvara de Antonio Vivaldi.

Parasca Agape prezintă lucrări de mare rafinament stilistic și plastic. Sunt lucrări încărcate de fizionomii pline de expresivitate. Fiecare chip, fiecare grup are o tipologie, are o expresie. Ele sunt extrem de minuțios lucrate pentru a încifra și a descifra toate stările sufletești. Stările lăuntrice sunt foarte bine surprinse, de la patimile sufletești până la virtuțile care încununează și dau strălucire chipului omenesc”, a menționat Dorin Ploscaru.

Vizibil emoționat, Mihai Agape a declarat: „Văd prieteni, colegi de breaslă care au venit și le mulțumim foarte mult. De asemenea, mulțumim doamnei Laura Ploscaru, președinta Asociației R.A.D.A. Mulțumim că putem face din clipa asta o bucurie mai rar întâlnită”.

În încheiere, Teona Răcheriu, elevă în clasa a V-a la Liceul de Arte „Victor Brauner”, a susținut un minirecital de muzică și poezie.

Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii mai. Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare.

Violeta MOȘU