miercuri, iulie 24, 2024
AcasăActualitatePromoția 1974 de la „Calistrat Hogaș”, revedere emoționantă

Promoția 1974 de la „Calistrat Hogaș”, revedere emoționantă

Început de mai. Un grup de absolvenți ai promoției 1974 a Liceului „Calistrat Hogaș”, actualmente Colegiul Național, a urcat din nou treptele valoroasei instituții de învățământ. Au răspuns „Prezent!” 12 absolvenți și patru cadre didactice: Ruxandra Ciocan, Marinela Lașcu, Petru Brânzei și Dan-Mircea Borș, fiul eminentului dascăl Constantin Borș. Elevii de altădată au retrăit din plin emoțiile anilor considerați cei mai frumoși din viață, revederea fiind centrată în jurul amintirii inegalabilului profesor Constantin Borș.

Matematician, publicist și poet, Constantin Borș a fost unul dintre cei mai iubiți profesori pe care i-a avut școala nemțeană de matematică.

Eu am fost preferata domnului profesor Constantin Borș. Nici nu am știut că am înclinații spre matematică. Domnia sa m-a descoperit și m-a promovat foarte tare. Dintre colegii mei, am fost singura care am urmat Facultatea de Matematică din Iași, secția de informatică, și l-am încântat grozav pe domnul profesor. La 50 de ani am mai făcut o facultate, am terminat ASE-ul Magna cum laude”, a declarat Luminița Bucur Chirilă.

Revederea este una de suflet, plină de emoții. Cei mai frumoși ani ai vieții mele, comparând școala generală, liceul, facultatea, au fost cei patru ani de liceu. Colectivul clasei a fost ca o familie. Îi suntem recunoscători domnului profesor Constantin Borș, pentru tot ceea ce ne-a învățat, pentru tot ceea ce am devenit. Eu am făcut parte și din echipa de dansuri populare a liceului, laureată național, condusă de doamna pedagog Anghelescu. Am dansat pe toate scenele țării, începând de la Suceava și până la Timișoara. Am predat obiecte tehnice la Școala Bicaz și la Școlile nr. 1 și 9 din Piatra-Neamț”, a spus și inginerul Viorel Mândru.

Inițiativa organizării acestei revederi a aparținut Adrianei Buta Andrei, reuniunea desfășurându-se în Cabinetul „Prof. Constantin Borș”, situat la etajul I al liceului. „Domnul profesor Constantin  Borș ne-a marcat tuturor existența. N-am fi fost ceea ce suntem astăzi fără domnia sa. Fiecare a ajuns acolo unde și-a dorit. Dacă ar fi să o luăm de la capăt, tot același drum l-am alege. Am terminat automatică, am făcut calculatoare și am lucrat la Ministerul Apărării Naționale”, a declarat Adriana Buta Andrei.

Mă bucur foarte mult că m-a ajutat Dumnezeu să fiu prezent și la această întâlnire. Sunt bunic de 6 luni și jumătate și trăiesc o imensă bucurie. La terminarea clasei a IX-a, în urma unei riguroase selecții, s-a înființat o clasa specială de matematică. Nu voi uita niciodată că domnul profesor Borș mi-a oferit o tabără gratuită la Poneasca, în județul Caraș-Severin. Mi-a transformat cei patru ani de liceu în cei mai frumoși ani”, a menționat și inginerul Alexandru Apostol.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments