Recital pianistic, cu Sabina Oprea, la Liceul de Arte „Victor Brauner”

Sala Studio „Theodor Macarie” a Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț va găzdui, miercuri, 8 mai, începând cu ora 18:00, un recital de pian susținut de artista Sabina Oprea. Evenimentul este organizat de Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț, în colaborare cu Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Sabina Oprea este absolventă a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța – clasa prof. Alina Deleanu și a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj – clasa prof. univ. dr. Daniel Goiți. În prezent urmează cursurile de masterat ale Academiei „Sibelius” din Helsinki, Finlanda, la clasa prof. Hui Ying Liu Tawaststjerna și Juhani Lagerspetz, iar din toamna anului 2017 este doctorand al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj sub îndrumarea prof. univ. dr. Adriana Bera.

Pianista a susținut numeroase concerte atât în țară, cât și în străinătate. Palmaresul său cuprinde premii câștigate la concursurile de specialitate, precum și obținerea Diplomei de Excelenţă a Fundaţiei „Remember Enescu” (2009, 2011) şi a Diplomei de Merit din partea Consiliului Judeţean Constanţa (2008, 2009, 2011).

Sabina Oprea a fost unul dintre artiștii rezidenți din cadrul Cité Internationale des Arts – Paris, în perioada august-octombrie 2018, ca urmare a bursei „George Enescu” oferită de Institutului Cultural Român. Este membru organizator al International Piano Competition Constanța, iar recent (martie 2019), a debutat și în calitate de membru al juriului la Concursul Național de Muzică de cameră „Carmen Petra Basacopol”.

(Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț)