Teatrul Tineretului: „Jurassic”, „Melcușorul” și „Visătorul”

JURASSIC // de George Cocoș // regia Ana Crăciun-Lambru // sâmbătă, 16 martie, ora 11.00 // Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia” // +5 ani

Este un spectacol de teatru-film, o poveste despre prietenie și extraordinarele surprize pe care ți le oferă o călătorie, în care personajele sunt un pinguin, patru dinozauri și un cercetător ciudat.

Am văzut conceptul de teatru-film în Statele Unite, în munca altor artiști păpușari și mi-a plăcut foarte mult. E vorba de păpuși ce joacă în decoruri mici, diferite. Acțiunea este filmată și proiectată live pe un ecran, publicul având astfel ocazia să vadă în timp real ce fac artiștii, dar și cadrele pe care aceștia le creează. Păpușile folosite sunt marionete cehești cu tijă, pe care le-am adaptat conform nevoilor. De exemplu, dinozaurii au două tije pentru controlul separat al capului în raport cu corpul. Decorul și marionetele s-au potrivit de minune și creează spectatorului senzația că totul este real”, a declarat  Ana Crăciun-Lambru, creatoarea acestui spectacol.

CLUBUL DE POVEȘTI. MELCUȘORUL // de Lavinia Braniște // regia Horațiu Mihaiu // duminică, 17 martie, ora 11.00 // Sala Multimedia // +5 ani

Actorii Cătălina Ieșanu (Melcul), Florin Mircea jr. (Bunicul melc), Corina Grigoraș (Miriapodul), Ecaterina Hâțu (Povestitorul), împreună cu regizorul Horațiu Mihaiu, îi așteaptă cu drag, atât pe cei mici, cât și pe cei mari!

VISĂTORUL // după Ian McEwan // spectacol-concert de Ada Milea // duminică, 17 martie, ora 19.00 // Sala Mare // +7 ani

Într-o lume în care suntem învăţaţi de mici că trebuie să fim mereu „numărul 1“, că trebuie să respectăm regulile rutinei zilnice, un copil îndrăzneşte să îmbogăţească această realitate cu vise năstruşnice, cu personaje fabuloase şi întâmplări neaşteptate. În aventurile sale fantastice, zecile de păpuşi ale surorii sale mai mici iau în stăpânire spaţiul casei, iar motanul bătrân al familiei are ascuns în blană un fermoar fermecat, prin care se deschide o altă lume. Un spectacol –  concert, în care orice sunet poate deveni muzică, iar visele devin la fel de importante ca faptele reale.

Spectacolul VISĂTORUL se joacă în cadrul Campaniei Naționale ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI, eveniment organizat de UNITER, aflat la cea de-a 18-a ediție, dedicat sprijinirii artiştilor cu probleme de sănătate şi de existenţă. Sumele strânse din vânzarea de bilete se depun în Fondul de Solidaritate Teatrală: RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenția Piața Amzei.

Ambasadorii de anul acesta ai Campaniei sunt actorii Emilia Popescu și Marius Manole şi vă invită să luaţi parte la schimbarea de atitudine faţă de situaţia delicată, dar rezolvabilă a artiştilor noştri aflaţi în dificultate (puteţi vedea mesajele video ale ambasadorilor pe site-ul www.uniter.ro).

Fiecare bilet cumpărat înseamnă nu doar un semn de reverență pentru munca actorilor, ci și un ajutor concret. Pentru că există artiști care depind de fondurile colectate în cadrul Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști”, unii dintre ei neavând familie sau alt sprijin.

Alătură-te Campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună!

(Teatrul Tineretului)