joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitateProfesoara Mihaela Cătălina Tărcăoanu lansează „Teaching and Learning Idioms in English (Theoretical...

Profesoara Mihaela Cătălina Tărcăoanu lansează „Teaching and Learning Idioms in English (Theoretical and Practical Considerations)”

La Editura „Nona” a Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț va apărea în curând „Teaching and Learning Idioms in English (Theoretical and Practical Considerations)”, o lucrare semnată de profesoara Mihaela Cătălina Tărcăoanu, de la catedra de Limbă şi literatură română a Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş” din Piatra-Neamţ.

Volumul se adresează profesorilor care predau limba engleză.

Aşa cum se spune în Cuvântul înainte al cărţii, „predarea și învățarea unităților frazeologice din limba engleză a constituit o provocare și, implicit, obiect de cercetare pentru Mihaela Cătălina Tărcăoanu.

Profesorul dr. Mihaela Chiribău-Albu, de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iași, semnatara amintitului Cuvânt înainte, continuă:

Mihaela Cătălina Tărcăoanu deține, din 2008, titlul științific de doctor în științe umaniste, în urma elaborării tezei de doctorat având ca temă lingvistica integrală coșeriană. Expertiza a fost folosită în redactarea lucrării de absolvire a Facultăţii de Litere – secția limba engleză, din cadrul Universităţii «Babeş Bolyai», din Cluj-Napoca, în anul 2012. Cele două experiențe întemeietoare au fost valorificate în lucrarea a cărei apariţie avem bucuria să o semnalăm”.

(Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments