joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitateExpoziție de pictură Denisa Oniea, la Biblioteca Județeană

Expoziție de pictură Denisa Oniea, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește expoziția de pictură a elevei Denisa Oniea, în Sala Cupola, în perioada 14-28 februarie 2019. Vernisajul va avea loc joi, 14 februarie, de la ora 17:00, iar prezentarea va fi făcută de Ștefan Potop, profesor la Liceul de Arte „Victor Brauner“ din Piatra-Neamț și președinte al Filialei Neamț a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Expoziția Denisei Oniea este realizată în cadrul Programului The Duke of Edinburgh’s International Award Romania, prin intermediul Clubului Ecoturistic „Dr. Gheorghe Iacomi“ din Piatra-Neamț.

Denisa Oniea este înscrisă în Programul The Duke of Edinburgh’s International Award, program internațional de dezvoltare a tinerilor, derulat și în Romania, prin Clubul Ecoturistic «Dr. Gheorghe Iacomi», din anul 2015. Avem tineri înscriși din colegiile din Piatra-Neamț: «Rareș», «Hogaș», Informatică, «Cartianu», «Asachi». În cadrul acestui program, tinerii, sprijiniți de voluntari adulți, instruiți, își aleg și ating obiective pe domeniile cele mai importante pentru dezvoltarea lor: abilități personale, activități sportive, voluntariat, aventură. Aceste activități trebuie desfășurate continuu, până la atingerea obiectivului ales, pe o durată minimă de trei luni, în funcție de nivel. Unii tineri au făcut lucruri extraordinare, de exemplu au ajutat familii, au dotat biblioteci școlare, au plantat sute de arbori, au curățat dealurile din apropiere, au organizat tabere gratuite pentru copii de la țară, au avut expoziții de fotografie sau pictură, au participat în concerte, piese de teatru, prezentări internaționale, olimpiade, concursuri sportive sau de robotică etc. Denisa Oniea a optat pentru pictură la abilități personale, cu obiectivul să picteze 20 de tablouri și să organizeze o expoziție. De asemenea, la capitolul voluntariat organizează un curs de fotografie pentru începători, a precizat Gabriel Marin, de la Clubul Ecoturistic „Dr. Gheorghe Iacomi“.

Denisa Oniea s-a născut în anul 2003 și este elevă a Colegiului Național „Calistrat Hogaș“ Piatra-Neamț, în clasa a X-a C. A urmat cursuri de pictură cu Marian Moncea și este pasionată de sport și fotografie. (Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments