marți, iulie 16, 2024
AcasăActualitateTârg de Crăciun - „O șansă pentru Ianis!”

Târg de Crăciun – „O șansă pentru Ianis!”

Suntem ISTRATE ANCA GABRIELA și ISTRATE NICOLAE SEBASTIAN, părinții lui ISTRATE IANIS GEORGE și ai lui STRATE ALEXIS MATEI.

Ne-am dorit foarte mult un copil, iar Dumnezeu ne-a binecuvântat cu doi băieți minunați. În momentul când am aflat că vom avea doi copii, bucuria noastră a fost foarte mare, ne gândeam unde și cum să le amenajăm camera, ne imaginam cât de mândri ne vom plimba prin parc, visam cu ochii deschiși la serile în care le vom spune povești, la serile din Ajunul Crăciunului când vom împodobi bradul cu toții, la bucuria copiilor noștri când vor găsi cadourile sub bradul de Crăciun și îi așteptam cu mult drag.

A venit și ziua cea mare, când așteptam cu nerăbdare să ne luăm în brațe copiii. Lui George, în urma unei lipse de oxigen, i-a fost afectată o parte a creierului, ducând la neputința de a merge independent, de a vorbi și i-a fost afectată și vederea. Încă de când a fost diagnosticat, de la vârsta de 11 luni, am urmat diferite tratamente și terapii, însă rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor.

În cei 4 ani de viață, George a avut multe internări în spitale: Spitalul de psihiatrie „Doctor Preda” din Sibiu pentru recuperare psihomotorie, unde merge de 2 ori pe an încă de la vârsta de 2 ani; Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași, unde a fost diagnosticat cu infecție urinară și hidronefroză stângă, Spitalul de copii „Victor Gomoiu” din București, unde este luat în evidență la secția de neurologie de la vârsta de 1 an și 3 luni.

George este înscris la Casa „Santa Maria” din Piatra-Neamț, unde face exerciții de kinetoterapie cu doamna Mihaela Mateciuc pentru a putea merge, logopedie cu doamna Elena Brăduț și psihoterapie cu doamna Liliana Agafiței. Kinetoterapie mai face și la Clinica de recuperare „Mad Care” tot din Piatra-Neamț cu doamna Alina Enache, osteopatie face la Centru „Kineto Terapia” din Piatra-Neamț, cu domnul Racariu Bogdan, iar la domiciliu de 3 ori pe săptămână face kinetoterapie cu doamna Ionela Sachelariu. George este înscris la Asociația Umanitară „Codrin” din Piatra-Neamț, unde i-am deschis conturile pentru a strânge fondurile necesare intervențiilor din America.

În luna noiembrie 2018, în urma vizitei la București a domnului doctor Park din America, George  a fost programat pentru 3 operații de: SDR (rizotomie dorsală sectivă), alungire de tendoane și intervenție la calcaneu, pentru luna august 2019. Costul operațiilor este de 60.000 dolari,o sumă pe care noi suntem neputincioși să o strângem.

În sprijinul nostru au venit doamnele educatoare de la George din grădiniță, care au adus la cunoștința celorlalți părinți situația lui George, iar pe data de 15 decembrie 2018 vor organiza o expoziție cu vânzare cu lucrările copiilor din grădiniță.

Directoarea Casei Corpului Didactic, doamna profesor Florentina Moise, a inițiat proiectul „Împreună pentru Ianis” și a organizat o Conferință Națională cu tema „Sărbătorile Crăciunului – refugiul sufletului în iubire” la care vor participa contra cost 150 persoane. În cadrul acestei conferințe va fi prezentat cazul lui George.

Vrem să le mulțumim din suflet tuturor pentru că îl iubesc pe George și pentru toate aceste acțiuni care vin în sprijinul realizării sumei necesare pentru operațiile acestui îngeraș.

Cuvintele sunt de prisos pentru a mulțumi tuturor pentru câte fapte bune înfăptuiți.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments