Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” organizează un concert de colinde

An de an, tradiţia intonării colindelor se păstrează, în special, datorită concertelor care se organizează în perioada premergătore Naşterii Domnului. Un astfel de eveniment, inițiat de parohia „Acoperământul Maicii Domnului” (Precista III, preot Paul Sorin Vieru), va avea loc duminică, 9 decembrie, de la ora 17:00, în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional „Petru Rareş”. Vor interpreta colinde tradiţionale româneşti grupurile „Ai lui Ştefan, noi oşteni” din Vicovu de Sus, Suceava şi „Camena” – corul preoteselor din Piatra-Neamţ.

Grupul vocal tradiţional „Ai lui Stefan, noi oşteni” din cadrul Liceului  „Ion Nistor” din Vicovu de Sus a luat fiinţă în anul 2008, la iniţiativa profesorului Vasile Schipor, cu binecuvântarea şi susţinerea Mănăstirii Putna şi a profesorului Angelo Cătălin Barbuţă, din dorinţa de a promova valorile culturale şi tradiţionale din zona Bucovinei. Acest  grup reprezintă o cinste pentru comunitatea din Vicovu de Sus şi oferă un alt mod de trăire a credinţei ortodoxe străbune.

Păstrarea tradiţiilor ortodoxe este şi obiectivul Coralei „Camena”, care a luat fiinţă prin binecuvântarea IPS Teofan, la 21 decembrie 2014, fiind formată din preotesele de pe lângă Protopopiatul Piatra-Neamţ. Numele Coralei nu a fost ales întâmplător. Acesta a fost inspirat de o veche denumire a oraşului Piatra-Neamţ, care apare menţionată pentru prima data în Cronica rusească, în perioada 1387-1392, sub numele de Kamena (Piatra).

Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile. (Dor de Neamț)