sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateMaestrului Gheorghe Vadana, o reverență și alese mulțumiri

Maestrului Gheorghe Vadana, o reverență și alese mulțumiri

Aducând un aer de prospețime și cald spirit poetic, expoziția maestrului Gheorghe (Puiu) Vadana (87 de ani), de la Galeria Unic, merită din plin atenția marelui public. La vernisaj, alături de fratele mijlociu Mihai (90 de ani, fost profesor de geografie) și de ceilalți membri ai familiei, Puiu Vadana a fost înconjurat de prieteni dragi și colegi de breaslă, oameni care-l iubesc și apreciază.

Mulţumesc celor care m-au ajutat să alcătuim această expoziţie, mulţumesc colegilor mei, principalii pioni ai acestui eveniment şi gazdei mărinimoase, Vasile Ouatu”, a spus Gheorghe Vadana.

Am dorit să facem acest eveniment cu ocazia Centenarului și mă bucur că am reușit. Îmi pare rău că Vasile Vadana, fratele cel mare, în vârstă de 97 de ani, nu a putut să participe întrucât se deplasează mai greu la această vârstă. Mulțumim maestrului pentru bucuria pe care ne-a adus-o de-a lungul anilor prin lucrările sale”, a afirmat Vasile Ouatu, amfitrionul întâlnirii.

Criticul de artă Lucian Strochi a subliniat faptul că Gheorghe Vadana iubește nespus natura și ne-a redat-o și nouă prin intermediul creațiilor sale. „El este mai mult decât un pictor, este un rapsod”.

Prof. Ștefan Potop, președintele Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Neamț, a scos în evidență contribuția majoră a lui Gheorghe Vadana la apariția învățământului artistic la Piatra-Neamț. „În calitate de inspector școlar a pus bazele învățământului artistic prin înființarea Liceului de Arte „Victor Brauner”. A fost unul dintre stâlpii de bază încă de la începutul Uniunii Artiştilor Plastici şi iată că nici acum nu a pus pensula în cui şi ne oferă aceste frumoase lucrări.

Prof. Mihăiţă Albu, fost director al Liceului de Arte „Victor Brauner”, a mulțumit organizatorilor pentru seara omagială pe care a denumit-o o „seară a simţămintelor şi a simţirii”. „Îi mulţumesc pentru că a avut curajul să înființeze liceul nostru!.

Expoziția pe care Gheorghe Vadana o oferă publicului pietrean reprezintă, fără îndoială, o nouă apariție fermecătoare în peisajul artistic al acestui final de an. Vă invităm să o vizitați!

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments