Micii actori ai Clubului „Artis” s-au întors cu patru premii de la Festivalul „Neghiniță”

Clasa de teatru a Clubului de copii „Artis”, coordonată de actrița Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț, Gina Gulai, a câștigat patru premii la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Neghiniță” de la Bacău.

La secțiunea teatru-individual, Mihael Ignatovici-Lazăr și Matei Stavarache au obținut premiul I, iar Ilinca Tapalagă a intrat în posesia premiului al III-lea. La secțiunea teatru-grup, Daria Susan, Ingrid Tofan, Ioana Dascălu, Lorena Bania, Teodora Chiriac, Tudor Todiriță, Vlad Gavril și Șerban Luca au fost recompensați cu premiul I, pentru piesa de teatru „Triptic Caragiale” .

„A fost o competiție foarte strânsă, la ambele secțiuni, cu multe emoții. Trupe din întreaga țară s-au întrecut pentru obținerea locurilor fruntașe. Juriul a fost exigent, foarte atent la orice detaliu, dar cu sufletul deschis pentru a primi emoțiile artistice transmise de concurenți. Cei care au reușit să treacă rampa scenei au fost răsplătiți cu premii și aplauze. Îi felicit din inimă pe copiii-actori din trupa mea de teatru și mă bucur că las în amintirea lor clipe de neuitat”, a declarat Gina Gulai.

Juriul a fost alcătuit din actrițele Adriana Trandafir și Florina Găzdaru. Lor li s-a alăturat Ionel Tănasă, regizor și președinte al Fundației Teatrale „Neghiniță”. Festivalul s-a adresat copiilor și tinerilor cu vârste între 5 și 18 ani. Pentru fiecare secțiune s-au acordat trofee, diplome și premii în bani.

Violeta MOȘU