miercuri, iulie 17, 2024
AcasăActualitateExpoziție retrospectivă Monica D. Carp

Expoziție retrospectivă Monica D. Carp

Artista plastică Monica D. Carp revine pe simeze cu o retrospectivă artistică intitulată „Semn și însemn”. Evenimentul va fi găzduit de Muzeul de Artă din Roman, între 21 noiembrie și 15 decembrie.

Expoziția, care conține lucrări realizate de pictoriță în diferite perioade ale activității sale artistice, va fi vernisată miercuri, 21 noiembrie, începând cu ora 16:00.

Monica D. Carp s-a născut la 1 martie 1956, în comuna Bozienii de Jos. A absolvit Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași, instituție unde și-a susținut doctoratul (sub îndrumarea prof. univ. Dimitrie Gavrilean) cu lucrarea „Simboluri din arta populară și arta creștin-ortodoxă integrate în pictură”.

„Imaginile pe care le realizează Monica D. Carp poartă amprenta unei patetice trăiri a prezentului, fie că se impregnează de frumusețea efemeră, dar atât de pregnantă a lalelelor, fie că actualizează solemnitatea vechilor pisanii, sau ne poartă în perimetrul dramei cristice din momentul răstignirii”, spunea criticul de artă Constantin Prut.

Activitatea profesională a Monicăi D. Carp se întinde pe mai bine de trei decenii, artista debutând în anul 1986, la Sala Ateneu din Bacău.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments