Scriitorul Vasile Popa Homiceanu este laureatul Premiului pentru proză „Mihail Sadoveanu”

Premiul naţional pentru proză „Mihail Sadoveanu”, acordat de Societatea Scriitorilor din judeţul Neamt şi revista „Antiteze”, în cadrul unui proiect finanţat de Consiliul Județean Neamţ, a revenit, anul acesta, scriitorului Vasile Popa Homiceanu pentru volumul „Despre lucrurile prime”, apărut la Editura „Limes” Cluj, 2017. Diploma a fost înmânată câştigătorului, sâmbătă, 27 octombrie, la Casa Memorială „Calistrat Hogaş”, în cadrul manifestării „Sadoveniana”.

Au mai fost nominalizați literații: Constantin Ardeleanu, autorul volumului de proză „Fruntaş Cătare. Strategul buclucaş” apărut la Editura „Detectiv literar”, Bucuresti, 2017 şi Eugen Verman, autorul scrierii memorialistice „Noi, cei de pe Lăpuşneanu”, Editura Corgal Press, Bacău, 2017.

Vasile Popa Homiceanu, Constantin Ardeleanu și Eugen Verman sunt originari din județul Neamţ.

„Pentru alegerea câştigătorului, juriul a avut în vedere, printre altele, criteriul valoric. S-a optat pentru Vasile Popa Homiceanu deoarece este un prozator format, un prozator de valoare, cu o operă bine conturată”, a declarat Cristian Livescu, preşedintele Societăţii Scriitorilor din judeţul Neamţ.

Juriul a fost format din scriitorii: Raluca Naclad, Constantin Tomşa şi Cristian Livescu.

Violeta MOȘU