miercuri, iulie 17, 2024
AcasăActualitateLansare de carte la Biblioteca Județeană: „Aș vrea să uit de copilăria...

Lansare de carte la Biblioteca Județeană: „Aș vrea să uit de copilăria mea“

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește lansarea cărții „Aș vrea să uit de copilăria mea“ de Gelu Cracana, miercuri, 31 octombrie 2018, de la ora 17:00, în Sala Cupola.

Prezentarea va fi făcută de pr. Cătălin Bucur, paroh al Parohiei Ștefan cel Mare II.

Gelu Cracana, născut la 27 decembrie 1955, în Piatra-Neamț, este absolvent al Liceului Sportiv Piatra-Neamț. A fost realizator de emisiuni sportive la posturile de televiziune 1 TV Neamț, TVM și Tele’M Plus, precum și autor la rubricile sportive ale publicațiilor nemțene. În 2006 a realizat pentru Cartea Recordurilor un imens tricou, de 500 mp, galben-negru, cu numele fotbalistului Axinia.

Cartea care va fi lansată miercuri este o dramatică autobiografie, din care redăm un mic fragment:

„Viața mea a început la data de 27 Decembrie 1955 (a treia zi de Crăciun, mare sărbătoare a ortodoxiei Române), când am venit pe lume adus de către Cracana Floarea, mama mea, fiind ultimul dintre cei patru copii ai ei. Și viața mea a început cu peripeții… Mama nu a vrut să-mi ofere dragostea și iubirea de care eu aveam nevoie. Am trăit primii ani din viață (excluzând perioada trăită la Casa de copii din Bârlad) într-o sărăcie extremă, alături de o mamă care își împărțea timpul între muncă și alcool și pe care n-o interesau propriii copii. Sincer, este dureros să apelezi la memorie când știi prin ce ai trecut de-a lungul timpului. E important să precizez că n-am știut nimic de familia mea până când am împlinit 14 ani.

Povestea se leagă de pe când aveam eu 14 ani. La o școală din Bârlad. O școală impunătoare, foarte mare ca și construcție. Eram circa 500-800 de copii, unii cu ambii părinți, alți doar cu unul, alții fără nici unul. Am crescut la orfelinat în anii 57-69 și nu doresc nimănui experiența mea trăită. M-a marcat pe viață: bătut chinuit și singur, neajutorat de nimeni, scuipat și batjocorit. Am o familie și încerc să fac tot ce e mai bun pentru copiii mei… Un sfat vă dau: nu vă abandonați copiii!“.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments